Dorothy Eady si Omm Sety

Dorothy era o copila ca oricare alta. Se juca, alerga, radea cat e ziua de lunga si era o comoara pentru parintii ei frumosi. Apoi, s-a intamplat ceva neprevazut. Intr-o dimineata, Dorothy cobora pe scarile casei sale din apropierea Londrei, cand a alunecat si a cazut. Asa de dura a fost cazatura ca micuta de doar trei ani a fost pronuntata moarta pe loc. Dar Dorothy s-a trezit… Pentru inca patru ani, parintii au avut-o inapoi pe Dorothy. In 1908, totul s-a schimbat. La o vizita la British Museum, parintii micutei au bagat de seama ca aceasta se comporta ciudat. Imediat ce au ajuns in sectiunea dedicata artei egiptene, Dorothy a incremenit si s-a transfigurat.

Nu putea sa se desprinsa de artefacte si a privit indelung o mumie, nevrand sa mai plece acasa. Parintii au vazut-o si ca a fugit la o statuie, s-a rotit in jurul ei si i-a sarutat picioarele. Dupa acest incident, lucrurile au devenit si mai rele. Dorothy a cazut in depresie si se tot uita la poze din Egiptul Antic spunand ca aceea e casa ei si ca vrea sa se intoarca acolo. O fotografie a Templului lui Seti I din Abydos i-a atras atentia intr-o zi si a inceput sa fie foarte nelinistita. A alergat la tatal sau si i-a spus ca aceea era fosta sa casa. Inainte sa vada poza, ea avusese vise in care se afla in Egiptul Antic, printre cladiri si piramide. Pasiunea ei pentru Egiptul Antic a facut-o sa se duca la grupuri de studiu unde sa invete despre reincarnare si spiritualitate. S-a mutat pana la urma in Cairo, dupa ce s-a casatorit cu un egiptean, si a nascut un copil pe care l-a botezat Seti, iar ea era cunoscuta ca Omm Sety. Mariajul sau nu a tinut prea mult pentru ca femeia intra in transa si tot mazgalea hieroglife pe ce apuca, asa ca sotul s-a speriat si a parasit-o. Hieroglifele vorbeau in 70 de pagini despre viata sa trecuta in Egiptul Antic. S-a dovedit ca era o preoteasa la Templul Kom El Sultan si avea un copil de 14 ani.

Ea a fost data afara din ordinul preoteselor pentru ca a incalat legile lor, pierzandu-si virginitatea, drept pentru care s-a sinucis pentru a nu fi tras la raspundere Faraonul, cel care intretinuse relatii sexuale cu ea. Totul parea doar o poveste inventata, insa intr-o zi Omm Sety i-a ajutat pe arheologi sa descopere Gradinile Templului si un tunel ascuns in partea de nord a Templului. Femeia a murit in 1981 dupa ce a trait toata viata la Templul Abydos. Nimeni nu stie daca toate astea erau adevarate si daca intr-adevar Dorothy Eady era reincarnarea lui Omm Sety, preoteasa egipteana.

Un comentariu: