Corp sanatos si psihic sanatos?

Sportul este bun pentru sanatate, pentru echilibrul dintre psihic si fizic, pentru arderea caloriilor si eliminarea kilogramelor in plus. Daca cei mai multi dintre noi practica sportul clasic, axat pe alergare, miscari zilnice si cateva ore la sala de fitness, au inceput sa fie tot mai multi oameni care prefera un altfel de sport, mai complex: pilates.

In prezent, mai mult de 25 de milioane de indivizi din toata lumea practica pilates, o forma de sport care este foarte buna pentru articulatii, pentru controlul musculaturii abdominale si pentru o respiratie imbunatatita si normala. Inventata de un culturist german acum mai bine de 100 de ani, tehnica pilates, care poate fi pusa in practica la cursuri pilates, in sali de aerobic sau fitness, se adreseaza si barbatilor si femeilor. Abdomenul va fi plat si tonifiat dupa exersarea miscarilor tipice pilates, durerile de spate dispar, postura noastra va fi mereu una corecta, corpul va fi mai flexibil.

Cursurile pilates presupun exercitii fizice destul de intense la saltea sau la aparatura speciala pentru pilates, sunt necesare macar doua sau trei sedinte pe saptamana si neaparat trebuie facute doar sub indrumarea specialistului. Rezistenta la stres si la efort fizic va fi mai buna dupa practicarea exercitiilor pilates, densitatea osoasa va creste, musculatura dezvoltandu-se normal.

Corpul va fi mai alungit, cu niste coapse suple, bolile cronice se amelioreaza vizibil dupa participarea la cursuri pilates. De asemenea, femeile care au ramas insarcinate pot sa practice acest sport, la fel si cele care au nascut de curand, fiind sigur si benefic pentru sanatatea lor. In cadrul unei sedinte de pilates, cursantii vor incepe lectiile cu exercitii de respiratie, apoi vor lucra cu muschii de pe tot corpul.

Fiecare grupa musculara se va lucra separat, pentru ca exercitiile tipice pilates pot sa fie epuizante la un moment dat, daca se incearca lucrul cu toti muschii corpului in acelasi timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu