Calitatile jurnalismului si ale jurnalistului

In principiu, atunci cand vorbim despre stiri Alba, in ziua de azi, totul se petrece online. stiu, societatea in ansamblu incepe sa traiasca mai mult online, si de ce nu, avand in vedere ca astfel se scurteaza timpul si se poate imbunatati si calitatea informatiei difuzate. Pe langa asta am putea sa ne imaginam urmatorul scenariu:

Cum am reusi sa scoatem ziarul de a doua zi sau sa producem jurnalul de stiri fara Internet si fara telefon? Probabil in secolul vitezei in care traim, extrem de greu, avand in vedere ca astfel se economisesc o gramada de resurse, de foarte multe tipuri din extrem de multe sfere. Pare de neconceput. insa asa ne putem da seama cat de mare nevoie ar fi intr-o asemenea situatie de oameni care sa iasa din redactie si sa fuga dupa informatie si sincer, asa ne putem da seama si cat de mare nevoie este de oameni care sa culeaga calitate. Daca n-ar fi ei, am risca sa cumparam ziarele si sa gasim acelasi lucru in toate. Ar disparea exclusivitatile, ar disparea acea distinctie editoriala. Am vorbit destul despre principala sarcina a reporterului si anume aceea de a colecta informatii, in cadrul unor stiri Alba, incat unii ar putea aduce acuze cum ca se vrea doar indeplinirea unor astfel de atributii. Sa spunem ca online-ul este defectuos este gresit, sa spunem ca jurnalistii trebuie sa iasa mereu pe teren este iar gresit. Un reporter bun este si un bun redactor, fara indoiala.

Degeaba are informatii care valoreaza o avere, daca nu stie sa le puna intr-un gen jurnalistic, sa le redacteze. Multi lasa greul redactarii in seama editorului. insa e destul de riscant, fiindca editorul nu a fost la fata locului, nu stie cum s-au petrecut exact lucrurile. Prin urmare calitatile jurnalismului si ale jurnalistului pot fi multiple, insa daca nu se respecta ideea de baza si anume documentarea ampla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu