Locuintele moderne si mediul destul de complicat in care am ajuns sa traim au transformat aerul care ne inconjoara intr-unul greu de respirat. Plin de impuritati, bacterii, microbi ori substante chimice daunatoare, aerul poate fi controlat din punctul de vedere al calitatii doar cu un purificator de aer. Cum pe piata sunt sute de modele de la zeci de producatori, alegerea unui astfel de aparat se dovedeste foarte grea, pentru simplul motiv ca nu toti suntem specialisti si stim exact cum functioneaza, ce principii are la baza.
Inainte de orice, producatorii sau cei care vand purificatoare trebuie sa va arate alb pe negru ca aparatul e eficient si corespunde standardelor de calitate afisate in instructiunile de utilizare. Neaparat trebuie sa va uitati cu atentie la eficienta de captare si eliminare, daca nu afecteaza cumva sanatatea dumneavoastra. si a animalelor - emisia de ozon trebuie sa fie zero, sa vedeti cat de zgomotos este, ce debit are si daca raportul pret-calitate este in regula. Foarte importanta e si garantia ca veti putea cumpara consumabile oricand si la un pret bun, nu prea scump. Ganditi-va doar ca nu folositi un purificator de aer o zi, doua, ci ani la rand, asa ca investitia trebuie sa fie una de viitor.
Cand cumparati un purificator nu omiteti nici verificarea documentelor de provenienta si certificatele sau prezenta filtrelor HEPA sau ULPA, foarte bune si usor de schimbat. De asemenea, aparatul trebuie sa fie construit conform standardelor in vigoare, sa aiba sigilii, garnituri, sa fie montat exact asa cum trebuie ca sa filtreze rapid particulele submicronice.
Odata cumparat, purificatorul de aer poate fi utilizat ani la rand, intretinerea si operarea sa este foarte simpla si implica costuri medii, debitul de aer e calibrat pentru a nu produce neplaceri, eliminarea si captarea particulelor fiind, ca eficienta, de 95% - debitul corect pentru trei sau patru recirculari la 60 de minute se calculeaza in functie de camera unde va fi folosit si de alti parametri ai aparatului, specifice modelului in cauza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu