Atractii turistice bizare si misterioase ascunse pe tot mapamondul

Arcurile de ceata, oriunde in lume. Cum se stie, curcubeul este un fenomen extraordinar. Dar sunt si alte tipuri de arcuri si mai frumoase decat celebrul dublu curcubeu. Poate cele mai vanate si cele mai rare sunt arcurile de ceata. Sunt un fel de curcubeu care apare doar in ceata si seamana cu un curcubeu aparut dupa ploaie. De multe ori iti dau fiori pentru ca apar ca niste fantome, din nimic, par desprinse dintr-un film SF si sunt ca niste iluzii facute din fum. Mecanismul de formare este exact cel din spatele unui curcubeu. Diferenta majora consta in faptul ca, spre deosebire de curcubeu ce e rezultatul direct al refractiei luminii prin niste picaturi uriase de apa, arcurile de ceata sunt cauzate de difractia luminii prin picaturi foarte fine de apa.

Lumina pala si ceata le transforma in niste aparitii fantomatice uluitoare. Calul mort sofer, Nevada. De multe ori dam peste niste lucruri asa de ciudate incat ramanem fara cuvinte. Calul mort sofer din Nevada este o astfel de aparitie. Situat pe un drum izolat din Baker, calul mort sofer este exact ce spune descrierea, un cal care pare ca „da bice” unei carute antice, cu copitele pe marginea din fata a mijlocului de transport. Nimeni nu stie care e povestea lui, dar toata lumea care trece prin zona se opreste si admira bizareria. Fundul unui aisberg, Antarctica. De la un aisberg vedem de fapt doar 10%, varful, restul de 90% din gheata se afla in apa si se deplaseaza cu viteza. Cand se invarte un aisberg si partea de deasupra ajunge sub apa impingand-o in sus pe cea care a zacut ani intregi in apa inghetata, putem vedea fundul aisbergului. Daca reusiti sa faceti fata impactului urias pe care il are aceasta rasturnare, exact ca o bomba atomica aruncata in apa, puteti vedea lucruri uluitoare. Fara gheata care sa-l acopere, fundul unui aisberg este de un albastru extrem.

Asta pentru ca absoarbe lumina la capatul spectrului rosu, determinand stralucirea ghetii de culoare albastra. Rezultatul e o priveliste uluitoare parca desprinsa din filme si deosebit de frumoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu