Importanta folosirii solutiilor de curatenie bio pentru igienizarea camerei copilului tau

Este in natura noastra sa ne protejam copiii de microbi sau de substantele toxice cu care pot intra in contact de-a lungul vietii lor. De multe ori ne indreptam atentia catre elemente pe care le consideram nocive pentru sanatatea lor – de natura alimentara, de exemplu – si omitem poate cei mai mari dusmani ai micutilor: substantele chimice din solutiile folosite la curatarea camerelor in care sta copilul.

Din fericire, in ultimii ani au aparut si variante fara efecte negative asupra organismului in formare: solutii de curatenie bio/eco. De preferat este sa folosim detergenti bio/eco pentru curatarea camerei copilului si a zonelor unde se joaca. In primele luni si in primii ani de viata, copiii adora sa mearga pe parchet, sa stea si sa se joace pe pardoseala plina de microbi – daca mai exista si caini sau pisici in casa, cu atat mai rau. Prima reactie este sa speli pe jos cu detergent pentru parchet, inainte ca micutul sa inceapa joaca zilnica. Reactia este una gresita, daca detergentul nu este bio, pentru ca substantele chimice continute pot sa cauzeze iritatii urate la nivelul pielii mainilor si picioarelor, chiar la nivelul fetei, daca micutul umbla cu manutele pe jos si apoi se atinge pe fata, mai ales la bebelusi. Pe de alta parte, mirosurile puternice si parfumul sintetic foarte persistent, care elimina substante volatile, pot sa provoace iritatii la nivelul cailor aeriene ale copilului, iritatii la ochi, stari de rau.

Urmatorul loc din camere unde micutii au acces neingradit este langa mobila. Mobila poate fi atinsa – deschide o usa, pune mana pe un sertar aflat la nivelul lui -, pe ea poate lasa un biscuite, o bucatica de prajitura, care se pot contamina foarte usor cu reziduurile toxice lasate de substantele de curatat mobila profesionale, fie sub forma de spray, fie sub forma de solutie. In afara de reziduurile lasate in urma stergerii suprafetelor lemnoase, substantele chimice de curatare a mobilei au si ele parfumuri foarte puternice, care improspateaza aerul din camera, dar sunt daunatoare copiilor, contin substante cu potential cancerigen, agenti de curatare foarte periculosi pentru pielea fina si subtire a copiilor.

Nu in ultimul rand, trebuie avuta mare grija si la solutiile de curatat vasele in care mananca micutul. Detergentii de spalat vase moderni, abunda in substante chimice cu actiune puternica, pentru eliminarea grasimilor si reziduurilor de pe vase, substante care, daca ajung in tractul digestiv al copilului sau pe pielea sensibila pot produce iritatii, intoxicari, chiar arsuri, pentru detergentii vase cu formula mai puternica si concentratie mare de chimicale. Oferta de pe internet abunda in produse asa-numite bio, insa multe pastreaza calificativul bio doar pentru eticheta. Poate singurul loc unde aveti certitudinea ca veti cumpara produse bio de calitate pentru curatarea camerei copilului este http://bio-cleaning.ro, magazin online cu produse naturale, organice si bio. La Bio Cleaning puteti gasi la cele mai mici preturi detergenti bio si substante de curatare eco pentru locurile unde micutul isi petrece toata ziua. De exemplu, puteti curata podelele cu Friendly Organic Concentrat Bio pentru podele, un produs care e facut doar din ingrediente naturale, atent selectionate, cu un miros placut, fara sa irite caile aeriene ale micutului sau pielea acestuia. Avantajul sau major este ca nu lasa reziduuri daunatoare asa cum o fac detergentii chimici. Bebelusii sunt in general jucausi, asa ca nu stau o clipa fara sa gaseasca ceva de facut, preferand in special jucariile.

La http://bio-cleaning.ro/ gasiti dezinfectant pentru jucarii, fara miros, ideal pentru curatarea obiectelor si jucariilor pe care pune manuta copilul. Solutiile bio de curatat si dezinfectat omoara 99% din germenii de uz casnic, au agenti bio care nu provoaca alergii. Pentru mobilier, http://bio-cleaning.ro va propune solutia bio pentru lustruire si curatare mobila, cu ulei de masline si ulei de portocale, dar si solutia universala pentru curatarea suprafetelor de orice natura, ambele avand la baza ingrediente naturale, fara sa lase reziduuri toxice. Indiferent pe ce obiect de mobilier va pune manutele copilul acesta nu va risca sa isi provoace iritatii la nivelul fetei sau al mainilor si nici nu va risca sa se intoxice, asa cum se intampla in cazul solutiilor de curatare clasice care lasa reziduuri toxice in urma lor.

Nu trebuie omis nici covorul pe care micutii se joaca cat e ziua de lunga si care poate adaposti microbi si mult praf. Prin formula sa unica, Samponul Bio Friendly Organic pentru curatarea covoarelor de pe bio-cleaning.ro indeparteaza petele si mizeria, microbii si reda acestora un miros placut. Astfel, micutul dvs. va fi in siguranta oriunde in casa si dvs. veti rasufla usurati si nu veti mai sta cu inima sarita la fiecare reactie spontana a copilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu