Cazuri uimitoare de trisare cu buna stiinta

Fraude in masa au anulat testele SAT in intreaga Coreea de Sud. Anual, sute de mii de elevi internationali incearca sa obtina rezultate cat mai bune la testele internationale, batandu-se in cunostinte cu alti copii din peste 175 de tari, in niste testari foarte dure care le pot determina viitorul si cariera. Examenele SAT ofera imensa oportunitate de a ajunge in universitati de top din America, insa in Coreea de Sud, ele au fost anulate pentru ca s-a descoperit o frauda in masa.

Pentru 4.575 de dolari, familia putea cumpara raspunsurile la teste pentru copilul care isi dorea sa calce pe pamant american. In 2013 s-a ajuns ca testele sa fie anulate in toata tara pentru ca elevii nu erau corecti si trisau prin toate metodele posibile ca sa ajunga in America. Multi elevi care chiar si-au dorit sa ajunga in America au plecat in alte tari si au dat testele, ajungand pana la urma pe pamant american. Coruptia virulenta din Rusia a afectat scoala de medicina intr-un mod scandalos. In 2011, o prestigioasa scoala de medicina ruseasca a ajuns sa intre in dizgratia lumii academice dupa ce 503 din cei 709 studenti nu prea aveau ce cauta pe bancile facultatii. Locurile la buget erau ocupate de studenti fictivi, apoi ele erau vandute unor oameni cu potential de invatare redus. Nici nu ne putem imagina o scoala de medicina care vrea sa scoata medici si are 75 % doar oameni care de abia stiu sa indruge doua vorbe.

Ca sa nu fie lasati repetenti si sa piarda facultatea, multi dadeau mita cat puteau de multa si se intreceau cu ai lor colegi, ca la licitatie. Mai grav e ca studentii plateau pentru o asistenta inexistenta. Costurile pentru societate sunt imense iar riscul sa ajungi pe mana unuia care nu stie ce sa faca cu bisturiul si te taie cum ii vine este imens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu