Stii totul despre sarut? Mai gandeste-te…

Nu e femeie sau barbat care sa nu-l fi „practicat”. Sarutul, o forma primara a exprimarii afectiunii, este una dintre cele mai intalnite dovezi ale dragostei. In continuare, ganditi-va cat de multe stiti despre sarut, inventariind toate aceste informatii cu adevarat interesante…
1. Sarutul mirilor are origini cat de poate de vechi. Mai exact in Roma Antica, unde atragea dupa sine finalizarea unor contracte importante intre doua parti.
2. Sintagma „French Kiss”-sarut frantuzesc-a fost considerata la inceput o insulta. In anii 1920, britanii faceau glume pe seama francezilor si modului lor ciudat de a „roti” limbile cand vorbeau.
3. Sarutul in public e o crima in Indonezia si se pedepseste cu… 5 ani.
4. In epoca victoriana, femeile aveau… ace in gura. De ce? Desigur pentru a evita saruturile nedorite la ceas de seara…
5. Cel mai lung sarut a tinut peste 50 de ore.
6. Actrita Lana Turner a strans 5 milioane de dolari… vanzand saruturi. Primea cate 50.000 de dolari pentru fiecare sarutare… Foarte buna afacerea iar placerea a fost garantata.
7. Regele Henry VI a interzis sarutul, dar uite ca si astazi a ramas in legalitate, totusi…
8. In anii 1930, actorii de la Hollywood trebuiau sa sarute din picioare sau stand pe cel mult un scaun. Paturile nu prea erau folosite pentru… „intins” in acei ani.
9. In insulele Trobriand sarutul presupune si clipirea rapida din sprancene…
10. Un singur muschi este folosit pentru a saruta-cel din jurul gurii.
11. Sarutul „arde” 26 de calorii pe minut… dar „arde” si dorinta nebuna de „pure love”…
12. Sarutul poate fi util pentru evolutia speciei umane. De exemplu, femeile l-ar putea folosi pentru a testa genomul partenerului si a vedea daca se potrivesc si pot merge mai departe spre „actiune”.
13. Sarutul este inca ilegal in anumite parti din U.S.
14. Sarutul poate creste speranta de viata. Potrivit unui studiu, barbatii traiesc cu 5 ani mai mult daca isi saruta nevasta/iubita inainte de a pleca la lucru. Asa ca sarutati cat puteti…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu