Fobii de care nu ai auzit pana acum, dar exista in realitate

1. Spectrofobia-teama de oglinzi-exista multi semeni de-ai nostri care nu suporta sa se uite in oglinzi de teama ca vor putea vedea ceva urat sau poate va iesi ceva din oglinda…
2. Fagofobia-teama de a inghiti-apare mai ales in adolescenta sau la maturitate; oamenii care o au se tem sa inghita mancarea, refuza sa manance chiar din cauza acestei fobii.
3. Ablutofobia-teama de a face baie sau de a spala. La cat se spala unii, inclin sa cred ca un sfert de Romanie are „boala” asta…
4. Ambulofobia-teama de a merge, de a se deplasa. Cel mai faimos „posesor” al acestei fobii este Stephen Hawking, unul dintre cei mai reputati oameni de stiinta, imobilizat insa intr-un scaun de ani buni… Oare?
5. Aulofobia-teama de fluiere-de cele mai multe ori apare atunci cand esti inconjurat de prea multa „muzica” si apare un eveniment traumatic care o genereaza.
6. Deciofobia-teama de a lua decizii in anumite circumstante.
7. Dendrofobia-teama de copaci-poate surveni in urma unui soc puternic sau in timpul ratacirii prin padure asociata cu o teama morbida de tot ce e in jurul tau.
8. Geniofobia-teama de… barbii. Desi nu se stie prea bine de unde a aparut, aceasta fobie se manifesta prin evitarea privirii spre fata unui anumit individ de teama sa nu fii „fata in fata” cu… ati ghicit… monstruoasa barbie.
9. Antrofobia-teama de flori. Se manifesta prin „fuga” de tot ce inseamna floare sau planta ornamentala. Ciudata rau asta…
10. Anatidaefobia-teama de a nu fi urmarit…de o rata. Asta chiar e inexplicabila.
11. Bibliofobia-teama de carti. La cat se citeste in Romania, cred ca mai toti avem teama de carti. Da teama de Internet n-ar niciunu… Curios.
12. Chorofobia-teama de…dans. Multi oameni urasc in cel mai rau sens al cuvantului sa danseze, indiferent ca sunt singuri sau, mai rau, in public.
13. Efebifobia-teama de tineri. Desi toti, intr-o anumita parte a vietii suntem tineri… Sa ne temem de noi? Ciudat, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu