Cele mai ciudate mancaruri servite in restaurante de lux

Globi oculari de ton. Comercializati in China si in Japonia, globii oculari de ton sunt scarbosi si nu sunt recomandati celor cu stomacul slab. Intreg globul ocular e asezonat cum trebuie, fiert si servit pe bani grei. Cei care au mancat spun ca la gust seamana cu calmarul, cele mai bune parti fiind grasimea si muschiul care inconjoara ochiul. Da, foarte delicios (iac!)…
Escamole Insect Caviar (caviar de insecte). Se serveste in restaurantele mexicane fiind nimic altceva decat larve de furnici. Textura e asemanatoare branzicii de vaci iar culoarea e placuta si atragatoare. Se poate praji sau încorpora in omleta. Pofta buna, daca mai aveti!
Birds Nest Soup (supa din cuiburi de pasari). Specific asiatica, supa aceasta presupune aruncarea pur si simplu a cuibului unei anumite pasari in apa, la prajit. Dupa ce s-a prajit bine se asezoneaza cu putina zeama de gaina concentrata. Desigur, veti degusta si saliva de pasare, folosita la contruirea cuibului… Cat de apetisant suna, nu?
Creveti „betivi”. Am inclus si aceasta delicatesa pentru un motiv simplu: mananci creveti vii! In esenta, crevetii sunt luati direct din apa si sunt paralizati cu lichior ca sa nu se zbata cand ii mancam. Poate veti fi consternati si suprinsi, insa acest tip de mancare se gaseste in mai toate restaurantele cu pretentii din China. De fapt, in diferite regiuni ale tarii bucatarii si-au facut propriile retete de a „imbata” crevetii ca sa fie mai usor de servit in cadrul unei mese copioase. In timp ce mai toti folosesc lichior baijiu, unii ii si fierb dupa ce le dau de baut bine, ca sa se simta crevetii mai bine si sa fie mai „in apele lor”. Altii ii gatesc dupa care ii marineaza in lichior. Aroma este una foarte deosebita iar gustul care-ti ramane in gura e absolut dement-asa zic cei care au mancat asa ceva.
Asa ca, in calatoriile dvs., sa nu va mirati daca dati peste unul dintre aceste preparate si sa-i apreciati calitatea si… pretul. Bine, unele nu stiu daca veti avea puterea sa le incercati insa multe dintre cele prezentate mai sunt sunt deosebit de hranitoare, eco si usor de digerat. Nu-mi ramane decat sa va urez pofta buna! si sa aveti nervi tari si un stomac cat mai „receptiv”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu