Cuierul din fier forjat, o alegere inspirata

Desi nu ii oferim importanta cuvenita, cuierul este printre primele piese de mobilier pe care le vedem si pe care le folosim atunci cand trecem pragul unei case.

De regula, cuierul este amplasat in hol, imediat langa usa de la intrare, si este insotit de o oglinda. Cuierul este impunator, mai ales daca este confectionat din fier forjat si ne indeamna sa ne lasam servieta, geanta, palaria, esarfa sau haina in el de fiecare data cand ajungem acasa sau mergem in vizita la cineva.

Diversitatea modelelor de cuiere realizate din fier forjat ne permite sa amenajam holul interior asa cum ne dorim. Daca suntem adeptii stilul modern si ne plac piesele de mobilier din fier forjat cu diverse curbe si modele indraznete, nuante stralucitoare,  atunci, cu siguranta, optam pentru un cuier din fier forjat. Cel mai inspirat model de cuier din fier forjat este cel oval, de culoare argintie sau neagra, cu bare pe orizontala, pentru a permite asezarea hainelor si accesoriilor.

De cele mai multe ori, holurile interioare sunt zone pe care nu stim cum sa le decoram. Nu le dam atat de multa importanta pentru ca le consideram zone de tranzit care oricum nu beneficiaza de lumina naturala si in care nu petrecem foarte mult timp. Desi nu pun mare accent pe latura estetica, cuierele compenseaza prin partea practica.

Este foarte important ca in hol sa existe un model de cuier in ton cu amenajarea per ansamblu a locuintei. Pentru a gasi cuierul perfect este bine sa ne imaginam ca suntem propriul musafir. Ce ne atrage atentia sau in ce loc privim pentru prima data cand intram in hol? Trebuie sa avem grija la micile detalii, deoarece acestea fac, de cele mai multe ori, diferenta, oferind spatiului un farmec aparte.

In functie de spatiul avut la dispozitie putem alege intre un cuier de perete si unul cu picior. Cea de-a doua varianta este recomandata spatiilor mari deoarece un cuier cu picior are o stabilitate buna, poate sustine mai multe haine si poate fi dotat cu un suport pentru umbrele. Pentru zonele restranse sunt recomandate cuierele de perete. Acestea ocupa putin spatiu iar carligele pot fi asezate pe mai multe randuri.

Prima regula in amenajarea holului este sa pastram acelasi design folosit in restul locuintei, folosindu-ne de un decor primitor si cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu