Cum scapi de matreata?

Matreata reprezinta descuamarea pielii capului sub forma unor "fulgi" albi vizibili pe par si pe haine. Ocazional, este insotita de inrosire si mancarime la nivelul pielii capului.

Matreata este o problema cu care se confrunta foarte multi, fiind inamicul numarul 1 al parului frumos si sanatos. Matreata poate fi inteleasa, adeseori, ca un rezultat al unei igiene precare, insa, aceasta nu este decat o problema de sanatate din ce in ce mai des intalnita. Exista numeroase solutii pentru a indeparta matreata nedorita, insa acestea trebuie alese, intotdeauna, in functie de tipul de par. Sampoanele anti-matreata sunt cele mai utilizate, dar exista si metode naturiste care pot da rezultate, chiar daca acestea sunt vizibile dupa o perioada mai mare de timp.

Matreata este, fara doar si poate, principala grija a multora dintre noi. Sampoanele antimatreata sunt singurele metode prin care se incearca inlaturarea matretii. Insa, nu toate sampoanele fac minuni. Pentru a te asigura de calitatea samponului antimatreata ales, incerca sa folosesti un produs din recomandari sau un produs mai scump, cu ingrediente bio, organice. Alaturi de un sampon antimatreata de calitate poti utiliza si alte produse impotriva matretii, de la masti si balsamuri la tratamente profesionale antimatreata.

Un sampon antimatreata eficient trebuie sa dea rezultate inca de la primele utilizari. Acesta, desi combate matreata, trebuie ales in functie de tipul de par. Se stie ca sampoanele antimatreata sunt mai dure si, alese incorect, pot conduce la uscarea excesiva a firului de par.

Exista si remedii naturiste impotriva matretii, acestea putand fi folosite in completarea samponului antimatreata utilizat zilnic. Dintre cele mai eficiente remedii naturiste antimatreata amintim:

Aspirina - zdrobeste 3 pastile de aspirina si dizolva-le intr-un recipient cu pulverizator in care ai turnat apa fierbinte. Lasa sa se raceasca, apoi aplica mixul pe scalp. Samponeaza parul ca de obicei.

Otetul de mere - toarna otet de mere intr-un recipient cu pulverizator si aplica-l pe parul umed. Lasa-l sa actioneze 40 de minute.

Indiferent de solutia pe care o alegi pentru a scapa de matreata, trebuie sa stii ca recurenta este cheia succesului. Daca ai ales sa folosesti un sampon antimatreata, nu renunta la el dupa doar o luna de utilizare. Folosirea lui pe termen lung te ajuta sa scapi definitiv de matreata si iti garanteaza faptul ca aceasta nu-si va mai face simtita prezenta pentru o perioada mare de timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu