Extraterestrii intre realitate si imaginarul colectiv

In cautarea unor subiecte socante, pe gustul omenirii insetate de povesti macabre si fenomene inexplicabile, se inmultesc rapirile extraterestre ca ciupercile dupa ploaie. Pornind de la Roosevelt, am ajuns in prezent sa avem toti niscaiva stramosi verzulii. Toate marile civilizatii ale lumii se pare ca au fost ajutate de catre OZNuri la constructiile marete, ba chiar si dacii nostrii viteji nevoie mare au ciocnit un ciolan si-o maciuca-n cap cu un omulet holbat.

Dupa sute de articole citite, documentare vizualizate si ore petrecute analizand problema pe toate laturile – traiasca ambuteiajele din trafic si cozile la caserii – am facut o realizare mareata pentru mine: cred cu tarie in existenta extraterestrilor dar nu si in vizitele lor. Stiu ca nu sunt o somitate in domeniu, dar am blog, asa ca imi pot da cu parerea. Sa expun deci, parerea si probele doveditoare!
Proba 1: rapirile extraterestre. Martori care au avut parte de o excursie gratuita pe o nava OZN sunt cu sutele si numarul lor creste zilnic pe tot globul, mai ales in Mamma America. De parca extraterestii astia n-ar avea alta treaba decat sa rapeasca oameni inceti la minte, dupa standardele lor extraterestre. Toate rapirile sunt identice: dormeam/sofam si am vazut o lumina puternica, apoi m-am trezit intr-un fel de hala puternic luminata iar 1-2 creaturi cu cap mare, ochi imensi, o fanta in loc de gura, piele cu textura reptiliana si maxim 1 metru inaltime se uitau la mine. Apoi m-au intepat in zonele genitale. Eram ingrozit. Dupa intepatura nu-mi amintesc nimic, iar cand m-am trezit eram in locul in care fusesem initial, dar trecuse cam juma de ora.

Tiparul clasic de rapire, pe care il redau cu mici detalii modificate, toti cei care afirma ca au dat ochii cu extraterestrii. Majoritatea femeilor afirma ca au fost violate si li s-au recoltat ovule, un cliseu sexual pe care il intalnim peste tot la Hollywood si in legende: femeia abuzata de un zburator. Cauzele acestei halucinatii par a fi niste frustrari comune tuturor femeilor, indiferent de varsta, nationalitate si statut matrimonial. Iar extraterestrii astia par chiar destepti, daca aduc inapoi tipele si nu le pastreaza ei.

La barbati apare cam acelasi motiv: li se recolteaza sperma. Daca fiintele astea supradotate ar rapi oameni in scop didactic, nu ar fi mai logic sa le faca o autopsie? De ce ar fi interesati sa violeze persoanele, atunci cand probele ADN se pot obtine si dintr-un fir de par sau un dinte? Asta dupa nivelul nostru modest de cunostiinte, care se presupune a fi minuscul pe langa cel al extraterestrilor.
Proba 2: existenta vietii in spatiu. Datorita cercetarilor facute pana in prezent, stim deja ce conditii ofera planetele din jurul Soarelui, dar si conditiile favorabile aparitiei vietii pe Pamant. Dar de ce trebuie sa presupunem ca toate formele de viata au nevoie de aceleasi conditii?? Cu alte cuvinte, este perfect plauzibil ca un extraterestru sa respire CO2 si sa aiba nevoie de temperaturi de peste 100C pentru a trai. Ideea ca toate formele de viata din Univers sa se bazeze pe aceleasi legi fizice si biologice este putin probabila, in viziunea mea. In sprijinul acestei idei, aduc descoperirea martienilor din ploile rosii, care au avut loc in mai multe locuri din lume. Dupa analiza lichidului cu aspect apocaliptic s-a constatat ca nu este sange, cum se credea initial, nici praf, ci forme de viata extraterestre. Asa-i ca v-ati gandit la omuleti verzi cand ati citit mai sus “martieni”? Ajungem imediat si la acest aspect. Ploaia rosie era formata din globule fara ADN capabile de a se reproduce si de a supravietui in conditii extreme. Acestea proveneau de pe Marte. Adica a plouat cu martieni...

Asta inseamna ca imaginea unor omuleti verzi pe care o livreaza presa nu este reala, ci creata dupa asemanarea omului, un concept vizual fals, menit sa umple buzunarele celor din media. Iar oamenii care cresc cu aceasta imagine, in mod subconstient vor asocia ideea de extraterestru cu o imagine familiara, deja cunoscuta. Asa cum un copil este invatat sa recunoasca forma unui cerc. Ca idee experimentala, daca am creste un copil si l-am invata de la nastere ca forma de patrat se numeste cerc si ca omul scund cu cap mare si culoare verde este un caine, ce ar “vedea” intr-un OZN clasic? Un caine...
Proba 3: istoria! Lovitura fatala asupra extraterestrilor clasici este chiar istoria, care ne invata ca omul vede intotdeauna ceea ce vrea sa vada, ajutandu-se uneori de substante halucinogene si autosugestie. Vrajitoare, cadavre vii, dinozauri prost “asamblati”, samani care urcau la ceruri si multe alte dovezi ale unei intelegeri gresite a naturii din jur, in lipsa unor cunostiinte solide sau manati de dorinta de a recunoaste incredibilul in obiecte si fapte banale.

Astfel ajungem la concluzia ca formele de viata extraterestre exista, dar nu asa cum vrem noi sa ni le imaginam. Nici nu am luat contact cu ele asa cum ne-am fi dorit, asa cum ne imaginam noi ca ar face-o. In alta ordine de idei, cum putem sti ca vom recunoaste un extraterestru atunci cand il vom vedea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu