„Ce vrei, fa, incercam si noi sa traim?! Hai, pa!”

Caritasul anilor ‘90, FNI-ul sau metoda „Maradona” reprezinta doar o mica parte din repertoriul la care recurg infractorii romani in cautare de fraieri, pardon, clienti! Mai nou, cel putin in Bucuresti, la moda este telefonul care anunta producerea unei drame pentru familia apelata.

Subsemnatul a trecut prin doua astfel de momente in decurs de numai 10 zile. Daca prima poveste nu are, practic, niciun istoric, trimiterile la origini neputand fi redate din considerente de pudoare, ce a patit sotia-mi merita si trebuie facut public. „Alo, puiule, tu esti?”, a fost intrebarea rostita de o voce plansa, numai buna de impresionat juriul la „Dansez pentru tine”. „Uite, vezi ca tocmai ce-am facut accident de masina, vino si ajuta-ma, ca nu stiu ce sa fac!”, s-a lamentat individul care, luat prin surprindere de un fulgerator „hai, sictir, magarule!”, a ripostat sincer: ”Ce vrei, fa, incercam si noi sa traim?! Hai, pa!”.

Pana la un anumit punct, relatarea poate starni inclusiv zambete, insa lucrurile se schimba cand acestor viermi cad victime batrani creduli. Nu de putine ori, din teama ori mila, acestia accepta sa dea bani celui care cere, numai in speranta ca astfel isi ajuta fiul/ nepotul/ ruda aflata in pericol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu