Despre infectia urinara – simptome, cauze, tratament

Infectia urinara sau cistita, cum este cunoscuta aceasta in termeni populari, este cauzata de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar (aceasta bacterie provine de la nivelul tractului digestiv inferior si anusului, cu care se invecineaza anatomic deschiderea uretrei). Principalele simptome ale infectiei urinare sunt urinarile frecvente, senzatia de usturime, disconfort si chiar durere.

Boala este intalnita mai des la femeile de orice varsta, dar apare si la barbatii de varsta a treia. In ceea ce priveste tratamentul, acesta este medicamentos, fie prin administrarea de medicamente naturiste, fie prin administrarea de antibiotice, in functie de gravitatea infectiei.

Cauze si simptome comune ale infectiei urinare

In 80 % din cazurile de infectie urinara comuna bacteria implicata este Escherichia coli (E. coli), microb care se afla, in mod normal, la nivelul colonului si anusului.

Exista doua tipuri de infectie urinara - infectie urinara joasa (ITU inferioara) si ITU superioara (pielonefrita). Simptomele sunt diferite, in functie de tipul acesteia.

In cazul infectiei urinare joase, simptomele sunt: durere sau arsuri la urinare, nevoia de a urina frecvent si eliminarea unei cantitati mici de urina, sensibilitate sau greutate in partea de jos a abdomenului, urina tulbure sau urat mirositoare, durere ascutita intr-o parte, in spate sub cutia toracica (durere in flanc), frisoane si febra, greata si varsaturi.

In cazul infectiei urinare superioare, simptomele sunt urmatoarele: febra (peste 38 grade Celsius), frisoane, greata, varsaturi, durere laterala sau in spate.

Infectiile urinare frecvente pot necesita spitalizare si tratament antibiotic injectabil. Pentru o forma usoara a infectiei urinare se pot administra medicamente naturiste special create pentru mentinerea sanatatii aparatului urinar. Daca va confruntati cu o infectie urinara si nu este cazul de antibiotic, optati pentru varianta achizitionarii de medicamente naturiste dintr-o farmacie online. Economisiti timp si chiar bani, pentru ca, de cele mai multe ori, farmaciile naturiste online propun oferte si promotii zilnice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu