Expertiza contabila extrajudiciara pentru asociatii de proprietari

Orice persoana fizica sau juridica poate beneficia de expertiza contabila extrajudiciara in scopul stabilirii adevarului si legalitatii activitatilor ce au loc in cadrul unei asociatii de proprietari. Expertiza contabila extrajudiciara reprezinta un tip de expertiza ce poate avea loc intre partile aflate in litigiu. Aceasta expertiza se realizeaza in mod direct si nu necesita interventii judecatoresti.

Prin ce se caracterizeaza expertiza contabila extrajudiciara pentru asociatii de proprietari?

Alcatuirea unei expertize contabile extrajudiciare. Pentru ca expertiza contabila extrajudiciara sa functineze in mod adecvat este nevoie ca aceasta sa includa identitatea expertului contabil nominalizat pentru efectuarea expertizei, identitatea clientului care a solicitat expertiza si identificarea imprejurarilor si circumstantelor in care a fost contractata expertiza. De asemenea, trebuie stabilite obiectivele expertizei si intrebarile adresate expertului, impreuna cu data sau perioada in care urmeaza sa se desfasoare expertiza.

Rolul expertizei contabile extrajudiciare. Expertiza contabila extrajudiciara poate fi solicitata de locatarii asociatiei de proprietari care urmeaza sa declanseze actiunea in judecata, rolul acesteia fiind de a fundamenta si asigura calitatea, realitatea, exactitatea si legalitatea informatiilor ce stau la baza actiunilor arbitrare.

Obiectivele expertizei contabile extrajudiciare. Printre obiectivele expertizei contabile extrajudiciare se numara: verificarea sumelor incasate in numerar de Administrator, verificarea platilor efectuate catre furnizori si verificarea registrelor Asociatiei de Proprietari. Tot in aceasta categorie intra si verificarea achitarii taxelor catre stat sau verificarea calculelor cotei de plata la intretinere.

Solicitarea unei expertize contabile extrajudiciare. Expertiza contabila extrajudiciara, denumita si expertiza contabila amiabila, poate fi solicitata atat de catre locatarii aflati in litigiu cu administratorul asociatiei de proprietari, cat si de presedintele asociatiei.

Costul unei expertize contabile extrajudiciare. Exista mai multi factori care pot influenta costurile unei expertize contabile extrajudiciare. Astfel putem mentiona numarul obiectivelor expertizei, perioada pentru care se fac verificarile sau perioada pentru care se fac verificarile.

Apeleaza la Contabilitate-asociatie-proprietari.ro pentru efecuarea optima a unei expertize contabile extrajudiciare pentru asociatiile de proprietari. Beneficiaza de servicii de cea mai buna calitate la preturi fara concurenta. Echipa Contabilitate-asociatie-proprietari.ro este formata numai din experti contabili membri CECCAR, acreditati sa conduca contabilitatea unei asociatii de proprietari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu