Rezistenta si eficienta maxima au un singur nume: ceasuri g-shock

Daca este sa numim colectie de ceasuri de la CASIO care a impresionat si a reusit sa schimbe tot ce stiam despre ceasuri aceasta este colectia de ceasuri g-shock. Cu toate ca de la inceput CASIO s-a remarcat imediat pe piata de ceasuri si a ajuns sa fie printre cele mai indragite branduri si cele mai apreciate de cunoscatori, CASIO si-a dorit mai mult si a obtinut ce a vrut.

Ideea din spatele acestei clase de ceasuri este simpla: inainte ceasul era un accesoriu care putea fi folosit doar in anumite conditii si trebuia protejat. In conditii extreme ceasurile nu prea rezistau si nu erau bune pentru cei care erau mai sportivi. Dintr-un accesoriu aceste ceasuri g-shock au devenit rapid instrumente care nu aveau nimic absolut chiar si atunci cand erau supuse la vibratii sau socuri, apa sau temperaturi extreme. Pe langa rezistenta la conditii de utilizare extreme, ceasuri g-shock au si foarte multi senzori, pot fi controlate radio, bateriile se alimenteaza cu energie solara, iar materialele din care sunt facute sunt deosebit de bune. Ceasurile G-Shock sunt gandite pentru a rezista la o cadere in gol de la zece metri inaltime, la 10 bari sub nivelul marii si bateriile sa tine peste 10 ani. Pe masura ce anii au trecut, tehnologia incorporata in ceasuri g-shock a evoluat, la baza ei stand structura tubulara, mecanismul din interiorul ceasului fiind fixat in cateva locuri.

Partea exterioara este protejata de socuri de un inel dintr-un mix interesant de uretan si rasina. Alimentarea solara se realizeaza printr-un panou solar, lumina fiind transformata in energie electrica. O alta inovatie tehnologica specifica ceasurilor G-Shock este si controlul radio, semnalul radio receptionat de la statia de transmisie a timpului atomic fiind procesat rapid, ora indicata fiind adaptata ceasului atomic. Si pentru a se asigura ca aceste ceasuri chiar sunt foarte rezistente, fiecare model a fost supus la sase teste speciale, cel al caderii libere, al pistonului, al apei adanci, al ghetei, al ciocanului si al vibratiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu