Despre slefuitoarele de beton

Slefuitoarele de beton se folosesc in domeniul constructiilor de foarte mult timp. De exemplu atunci cand se construieste o cladire, proiectantii prevad ca in cadrul a numeroase lucrari sa fie executate pardoseli de beton care sa intruneasca diverse proprietati cum ar fi: duritate, planeitate si durabilitate. Cea mai buna metoda pentru finisarea betonului este slefuirea cu aceste tipuri de utilaje, denumite slefuitoare de beton. Duritate, durabilitate si planeitate; aproape toate pardoselile trebuie sa îndeplineasca aceste criterii ceea ce inseamna ca slefuitoarele de beton sunt necesare in finalizarea cu success a tuturor lucrarilor de constructii.

Cu un design simplu si robust,cu finisaje cromate pentru o intretinere usoara,slefuitoarele de beton sunt alegerea perfecta pentru orice tip de finisare a betonului. Trebuie avut in vedere ca momentul in care se poate realiza slefuirea este unul critic. Prea devreme - nu se poate obtine o suprafata perfect plana iar prea tarziu - utilajul va avea un efect de slefuire prea slab. Cea mai frecventa intrebare este “Cand se recomanda inceperea utilizarii unui slefuitor de beton?” si “Cat de repede finisam betonul dupa terminarea fazei de compactare?” Singurul raspuns perfect valabil este “Cand betonul este gata!” si asta poate depinde de doi factori principali: a) VREMEA: O zi cu vreme calduroasa si uscata cu putin vant va ofera cele mai bune conditii pentru uscarea betonului. O zi rece si umeda este cea mai defavorabila. b) BETONUL: In functie de gradul de tasare si de aditivii folositi (pentru accelerarea sau pentru intarzierea intaririi).

Un slefuitor pentru beton este un utilaj de finisare destinat aplicarilor de straturi dure pe pardoseli din beton. Stratul dur aplicat va fi rezistent si nu se va eroda o data cu trecerea anilor. Gaurile si denivelarile mici pot fi nivelate prin actiunea slefuitorului dar in general stratul trebuie intins, nivelat si compactat inainte de slefuire. Exista mai multe tipuri de slefuitoare de beton: slefuitoare cu excentric, slefuitoare cu vibratii, slefuitoare cu banda si sunt utilizate pentru finisarea si lustruirea diverselor suprafete. Pentru toate slefuitoarele este foarte important sa aveti in vedere recomandarea producatorului in privinta regimului de utilizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu