Frumuseţea este mai bine scoasă în evidenţă de un ten îngrijit şi proaspăt. Înainte de începerea îngrijirii tenului, trebuie să ştiţi ce tip de ten aveţi: gras, uscat, mixt sau normal.
Tenul gras este lucios cu porii dilataţi şi cu o secreţie abundentă de sebum. Pentru închiderea porilor se vor utiliza lapte crud amestecat cu zeamă de lămâie.
Tenurile cu tendinţa de acnee se vor şterge cu iaurt pentru a mări aciditatea pielii. Se recomandă regim alimentar cu alimente bogate în biotină: gălbenuş de ou, drojdie de bere, soia, nuci şi cereale integrale.
Tenul uscat este uşor iritabil şi se ridează precoce. Se recomandă folosirea unui lapte demachiant gras . Cremele de faţă trebuie să aibă o textură grasă pe bază de ceară, lanolină, miere, lăptişor de matcă, unt de cacao. Sunt binevenite şi măştile cu caimac, smântână şi fructe. Alimentele recomandate sunt soia, peşte, fructe şi legume.
Pentru menţinerea elasticitaţii pielii se recomandă masajul facial prin tamponări, frământări , ciupituri si fricţionări . Măstile de faţă recomandate sunt şi cele de gomaj , care se aplică cel putin o dată pe lună şi este alcătuită din un albuş de ou bătut cu două linguri de mălai. Se aplică pe piele şi se lasă douazeci de minute după care se şterge cu tifon umed cu mişcări circulare timp de două minute. Urmează clătirea cu apă caldă şi aplicarea cremei.
Măştile de faţă cele mai utile sunt cele cu alge marine, aloe vera, argilă, lăptişor de matcă, lapte, struguri, căpşuni, grepfruit şi muşetel.
Pentru tenurile palide se recomandă spălarea cu ceai de arnică iar pentru cele înroşite şi iritate este utilă spălarea cu ceai de coada şoricelului, păpădie, pin, muşeţel.
Pentru tratarea ridurilor se poate folosi o loţiune alcătuită din 20 petale de mac sălbatic infuzate în o cană cu apă.
Pentru pistrui se poate folosi o loţiune din suc de lămâie şi puţină sare .
Aluniţele excesive pe faţă provin de la afecţiunile ficatului şi se pot unge cu ulei de ricin de două trei ori pe zi timp de două luni. Bitterul suedez acţionează şi el contra aluniţelor, diminuându-le.
Petele galbene pe faţă cauzate de afecţiuni ale ficatului şi pot dispărea prin frecţii cu ulei de ricin, dimineaţa şi seara, dispărând dupa două luni de tratament.
Petele de soare dispar prin tamponarea tenului prin tamponări cu muguri de plop negru seara înainte de culcare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu