DVR Standalone sau DVR tip PC?

Nu mai este un secret in faptul ca un sistem de supraveghere video este aproape obligatoriu pentru orice proprietar. Indiferent ca esti proprietarul unei locuinte, sau proprietarul unei afaceri, un sistem de supraveghere video iti poate oferi liniste, siguranta si o multime de avantaje date de controlul majori pe care il ai asupra proprietatii tale.

Pentru o eficienta maxima insa, atunci cand alegi un sistem de supraveghere, trebuie sa stii cu exactitate ce sa cumperi. Ai la dispozitie sisteme de supraveghere CCTV sau sisteme de supraveghere IP si o multime de variante de piese pentru ele. Pentru o casa de dimensiuni reduse sau pentru o afacere de dimensiuni reduse, un sistem de supraveghere CCTV isi poate face treaba foarte bine. Cel mai important al unui astfel de sistem este DVR-ul. Exista doua posibilitati de DVR-uri: Standalone si PC.

Care dintre ele este cel mai bun?

DVR Standalone Este un echipament dedicat activitatii de supraveghere. Acesta nu face nimic altceva decat sa preia, sa proceseze si sa inregistreze imaginile pe care i le ofera camera de supraveghere. DVR-ul standalone prezinta avantaje majore, iar principalul avantaj este faptul ca este dedicat. Fiind dedicat, nu exista riscul de infestare cu virusi si nu exista alte programe care sa ocupe din resurse. Un alt avantaj este faptul ca nu necesita un sistem de operare. Un DVR standalone este echipat cu propriul sistem, ceea ce scade din costul final al intregului sistem de supraveghere. Stabilitatea este si ea un punct forte pentru acest tip de DVR, deoarece nu este dispus la blocaje, asa cum este supus un DVR de tip PC.

Daca vrei sa achizitionezi un DVR standalone de cea mai buna calitate, vezi aici cateva variante interesante. DVR de tip PC Este un DVR care este integrat intr-un PC clasic. Practic, este o placuta care poate sa controleze camerele video. Accesarea imaginilor se face cu un soft specializat, iar avantajele majore pe care le ofera sunt urmatoarele:  Este usor de folosit. Toata lumea stie cum sa foloseasca un PC si dat fiind faptul ca programul DVR-ului este asemanator cu cele Windows, va fi folosit cu usurinta.  Este mult mai flexibil. Daca vrei sa imbunatatesti performantele unui astfel de DVR, poti sa faci acest lucru cu usurinta, in conditiile in care flexibilitatea sa este foarte mare. Ii poti imbunatati memoria, spatiul de stocare sau procesorul, fara sa fie nevoie de prea multe cunostinte tehnice.  Este mult mai bun pentru solutiile IP. Daca ai de gand sa iti dotezi sistemul de supraveghere cu camere IP, atunci acest sistem DVR este mult mai eficient.

Atunci cand alegi un DVR, trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Pe langa tipul DVR-ului, trebuie sa analizezi si producatorul. Exista numerosi producatori de buna calitate, precum Hikvision, insa exista si producatori no name, care nu iti pot oferi o garantie a calitatii. Este adevarat, producatorii no name pot sa ofere produse mult mai ieftine, insa de multe ori, nu merita riscul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu