Tu dormi pe o saltea buna? Cum iti alegi salteaua?

Oamenii isi petrec cea mai mare parte din timp pe o saltea. Este si normal, in conditiile in care o treime din viata trebuie sa o dedicam somnului iar pe langa asta, mai acordam si zeci de minute pe zi pentru relaxare. Nu este astfel de mirare ca salteaua este foarte importanta pentru sanatatea oamenilor si poate sa decida doza de confort pe care o resimti in fiecare zi. Daca vrei sa te trezesti in fiecare dimineata foarte odihnit, cu un sentiment de prospetime in tot corpul si cu pofta de viata, atunci primul lucru asupra caruia trebuie sa iti opresti atentia este salteaua. Este foarte important ca o saltea sa iti poata oferi tot sprijinul de care are nevoie corpul tau si sa reziste cat mai mult timp. Evident, nu orice saltea este buna, asadar, atunci cand mergi la cumparaturi, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, foarte importante, inainte de a face o achizitie.

Care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont inainte sa cumperi si dupa ce cumperi o saltea?

In primul rand, trebuie sa te informezi. Fiecare persoana are anumite necesitati si fiecarei persoane i se potriveste o anumita saltea. Din fericire, internetul este plin de informatii, care mai de care mai interesante. Poti gasi pe wikipedia, o multime de astfel de informatii sau poti descoperi site-uri dedicate in exclusivitate saltelelor. Cel mai indicat este sa consulti un medic, inainte de a achizitiona o saltea. In functie de starea de sanatate pe care o ai, acesta iti va putea spune cu exactitate care este tipul de saltea pe care trebuie sa il achizitionezi si care este varianta care iti va face cel mai bine. Dimensiunile sunt foarte importante atunci cand alegi salteaua. De regula, trebuie sa alegi o saltea care sa fie cat mai lata posibil si sa fie cu cel putin 10 cm mai lunga decat lungimea pe care o ai. Daca este destinata pentru doua persoane, atunci latimea trebuie sa fie cu atat mai mare. Chiar daca iti place sa dormi cu partenerul in brate, exista momente in care fiecare isi doreste partea lui de pat si libertate de miscare in somn. Ai grija foarte mare la alergii. Daca suferi de alergii, ar trebui sa achizitionezi o saltea antialergica. Saltelele din spuma pot fi o solutie deosebita. Indiferent cat de buna este salteaua, aceasta trebuie sa fie inlocuita cel putin o data la 10 ani si trebuie sa fie curatata de praf o data sau de doua ori pe luna. De asemenea, este indicat sa se intoarca de pe o parte pe alta o data la cateva luni, deoarece in felul acesta, structura ei nu va avea de suferit.

Nu in ultimul rand, este bine sa tii cont de compania de la care achizitionezi salteaua. Poti sa o cumperi dintr-un magazin online, precum www.expert-saltele.ro, care ofera o diversitate foarte mare de produse si preturi bune, sau poti incerca un magazin fizic, unde poti sa si incerci salteaua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu