Recrutarea online, asul din maneca viitorilor angajati si angajatorilor

Interviurile si aplicarile pentru locurile de munca dorite sunt foarte usoare de cand internetul ne-a transformat viata radical. Oricine poate aplica in cateva secunde pentru cate joburi vrea, poate avea norocul sa fie chemat imediat la interviu si sa obtii postul mult dorit. Recrutarea online ofera multiple avantaje atat angajatorilor, cat si celor care sunt in cautarea unui loc de munca. Pe siteurile de recrutare se poate inscrie oricine, nu exista limita pentru anunturile postate, pentru angajator este o metoda eficienta si simpla, ieftina de recrutare, candidatii au acces permanent la cele mai noi joburi.

Din perspectiva firmelor care cauta angajati, ele se pot inregistra gratuit pe siteurile de recrutare, de tipul http://www.workfinder.ro/locuri-de-munca-bucuresti, si isi pot posta mai apoi toate anunturile pentru locurile vacante. Spre deosebire de prezentarea ofertelor in offline, pe internet angajatorii pot sa dea detalii despre ei, sa specifice domeniul ofertelor si sa descrie detaliat fiecare post, anumite bonusuri sau alte informatii importante pentru angajat-ce fel de loc de munca e cel vizat, cand incepe efectiv lucrul, cand nu mai e valabila oferta. Ambii actanti ai recrutarii online, angajat si angajator, au numai beneficii de pe urma recrutarii online, in sensul ca se pot identifica si atrage foarte multi candidati pentru posturile disponibile intr-un timp redus si cu niste costuri infime, selectia personalului va fi mult mai buna, pentru ca se vor tria si vor ramane doar cei mai buni viitori angajati.

Desigur, exista si riscul ca foarte multi candidati care par sa fie potriviti din descrierile din CV sa nu se potriveasca cu ceea ce presupune de fapt locul de munca pentru care au aplicat. Cat priveste angajatii, acestia pot depune cate CV-uri doresc pentru cate oferte vor, nu presupune nicio cheltuiala din partea lor, iar timpul economisit in fata calculatorului poate fi folosit pentru relaxare. In acelasi timp, candidatii care apeleaza la recrutarea online pot sa stie clar ce competitie exista pentru respectivul post, pentru ca au o numaratoare in timp real pentru fiecare loc de munca scos la concurs si postat pe siteuri. CV-urile se completeaza rapid, in formate cu toate datele necesare, se poate aplica si in afara sau in toate marile orase din tara.

Desi aplicarile sunt multiple, contactul angajat-angajator lipseste, rata angajarii e totusi redusa prin acest tip de recrutare, iar CV-urile sunt in general standardizate si nu prea scot in evidenta aptitudinile candidatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu