Moduri in care poti sa duci la capat sarcinile zilnice potrivit stiintei

Daruieste cadouri. Depinzand foarte mult de marimea familiei si de cercul social, a cumpara cadouri poate fi o sarcina foarte epuizanta si greu de dus la capat. Cum iti dai seama pana la urma care este cel mai bun cadou pe care i-l poti face cuiva? Cand vine vorba insa de stiinta din spatele daruirii de cadouri, cercetatorii de la Universitatea Yale au demonstrat ca exista o lipsa de comunicare dintre cei care primesc si cei care daruiesc.

Cei care vor sa faca un cadou persoanelor dragi isi vor dori mereu sa le ofere ceva de valoare, in vreme ce destinatarii cadourilor ar vrea ceva practic si simplu, convenabil. Un exemplu pe care l-au dat cercetatorii si care este foarte relevant in acest context este legat de daruirea unui program de calcultator foarte sofisticat sau a unuia foarte simplu. Cei care daruiesc sunt tentati sa ofere softwareul complex, in vreme ce destinatarii cadourilor vor programul foarte simplu. Alt exemplu e legat de bonurile cadou pentru restaurante. Un restaurant e cotat foarte bine insa se ajunge la el cu masina dupa o ora de mers. Celalalt e la cinci minute de mers, insa nu prea are review-uri foarte bune. Si aici, cei care fac cadouri aleg restaurantul indepartat, de cinci stele, pe cand ceilalti aleg restaurantul cel mai apropiat. Un alt lucru foarte important cand cumperi cadouri este sa tii cont de ceea ce a cerut persoana respectiva. Cei care fac cadouri vor mereu sa suprinda, sa le ia ceva inedit, insa destinatarii vor pur si simplu ce au cerut. Nici pretul nu-i pune pe ganduri pe destinatari, pentru ei nu prea conteaza cat de scump e obiectul primit, ideea e sa fie ceea ce au cerut.

Ultimul lucru de care trebuie sa tineti cont cand cumparati cadouri este felul in care-l impachetati. Daca tot ii puneti pungulite colorate, fundite, hartie pentru cadouri scumpa asteptarile vor fi si ele mai mari. In caz ca nu va iese treaba cu daruitul de cadouri si niste bani nu ar fi deloc rau sa ii daruiti, chiar va pot scoate din orice incurcatura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu