Oameni de stiinta controversati si teoriile lor bizare

Ignatz Von Peczely. Iridologia. Se spune ca ochii umani sunt oglinda sufletului. De sute de ani, medicii tot cerceteaza ochiul uman pentru a ajunge in strafundurile simtirii umane. E adevarat ca ochii ne pot furniza informatii pretioase despre starea de sanatate a organismului insa doctorul ungar Ignatz Von Peczely a dus aceasta teorie la alt nivel.

Cand a rupt piciorul unei bufnite, doctorul a observat imediat o pata neagra in ochiul bietului animal. In timpul facultatii, Ignatz Von Peczely a reusit sa cartografieze irisul uman si sa determine ce parte din el corespundea fiecarei parti din corp. Potrivit teoriilor sale foarte seriose, orice schimbare in privinta sanatatii umane poate fi depistata imediat in iris. Era suficient doar sa privim atent irisul si partea din el care corespundea organului afectat si se stia imediat care e diagnosticul. In functie de culoarea irisului exista mai multe tipuri constitutionale. Cei care au ochii albastri fac parte din tipul constitutional limfatic si pot avea probleme ce tine de piele, acnee, matreata, artrita, bronsita, iritatii ale ochilor. Cei care au ochii caprui apartin tipului constitutional hematogenic, asa ca sunt predispusi anemiei, bolilor sistemului digestiv, boli cronice si degenerative, diabetului si flatulentei. Al treilea tip constitutional este o combinatie al celor doua tipuri precedete, numit tip constitutional biliar.

Daca culoarea ochilor este un mix intre caprui si albastru, inseamna ca puteti avea ambele tipuri de boli asociate cu cele doua culori, mai ales boli ale sangelui si flatulenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu