Prelungeste viata utilajelor tale cu masinile pentru ascutit panze circular sau cutite de abricht

Dupa o utilizare indelungata, unele piese ale masinilor-unelte se uzeaza fizic si nu mai dau randamentul care-l dadeau inainte, numarul de piese prelucrate scade, calitatea prelucrarii scade si ea. In aceste situatii respectivele parti trebuie analizate cu atentie si stabilite cauzele si modul in care se pot remedia ele. In general, partile mobile sunt cele care se uzeaza cel mai rapid, ca de exemplu panzele circular sau cutitele de abricht.

In loc sa le aruncati sau sa cumparati altele noi, panzele si cutitele se pot ascuti foarte usor, redevenind ca noi in doar cateva minute. Deoarece manual e imposibil de ascutit asa cum trebuie astfel de parti mobile, se apeleaza la masini pentru ascutit profesionale. Avantajul lor este ca ascut orice fel de panza sau cutit de abricht in timp record, precizia este foarte mare, iar in timpul folosirii ulterioare rezultatele nu vor fi deosebite fata de o panza sau un cutit abricht nou. La ascutire se pot utiliza, in primul rand, masini pentru ascutit panze circular, din aliaj, cu diametre de pana la 400 mm. Ferastraiele sunt cele care vor beneficia de pe urma ascutirii panzelor circular, piatra care ascute panzele poate fi inclinata pana la 25 de grade in ambele parti pentru a ascuti dintii alternativi. Pietrele pentru polizat din aceste masini-unelte sunt diamantate, constructia lor este stabila, sunt din fonta, precizia de ascutire este foarte mare, iar zgomotul produs e amortizat prin intermediul picioarelor bazei, confectionate din cauciuc. Mai complexe si mai greu de utilizat sunt masini pentru ascutit cutite de abricht, celor de rindeluit, celor de strung, burghielor sau daltilor. Pentru o ascutire perfecta, exista un buton de reglare a fixarii in diferite unghiuri pentru a se obtine o ascutire de calitate superioara, masa de slefuit poate fi reglata cu manivela din dotarea masinilor-unelte.

Masinile universale pentru ascutit sunt si mai eficiente decat cele pentru anumite tipuri de piese care s-au tocit, sunt foarte stabile, silentioase, pot prelucra rapid orice fel de accesori tocit, slefuirea fiind precisa gratie laguirii speciale. Discul de divizare permite ascutirea cutitelor de abric, panzelor circulare, discurilor de despicat, frezelor de tot felul. Si pentru ca temperaturile la care poate ajunge dispozitivul de slefuire sunt uriase, masinile-unelte de acest tip sunt dotate si cu echipamente de racire, sisteme de lubrefiere, dar si lampa halogen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu