Invitatii cu stil pentru botezul micutilor

Cele mai simpatice invitatii de botez, cele mai atragatoare modele, tot ceea ce vrei pentru botezul micutului tau, plicuri pentru bani sau alte maruntisuri, precum servetele individualizate ori farfurii cu modele hazlii, toate reprezinta pentru fiecare dintre parinti un aspect important, oricat ar fi el de marunt in aparenta.

Accesoriile pentru scaune sau pentru masa la botez de asemenea sunt si ele un detaliu care trebuie pregatit in deplina atentie. Pentru botez putem sa optam pentru invitatii botez natalie shop foarte colorate sau pentru cele mai simple, pentru invitatii cu plicuri sau invitatii rulou, insa indiferent de ideile pe care le aveti si de gusturile pe care doriti sa le puneti in valoare trebuie sa tineti seama de un singur lucru: invitatiile de botez trebuie sa fie dedicate copilului. Cele mai populare idei sunt urmatoarele: invitatii de botez cu baloane colorate, cu plic simplu sau desenat si acesta, invitatii de botez cu masinute sau cu diverse animale, invitatii de botez cu bebelusi cu suzeta, invitatii cu jucarii de plus, invitatii cu patut pentru bebelusi si multe altele. Cele mai noi si indraznete idei sunt cele in forma de bonetica sau in forma de pampers, care de regula se coloreaza in functie de sexul copilului: daca este baiat se va face albastru iar daca este fetita se va face roz sau rosu.

Invitatiile trebuie sa fie alese in ton cu plicurile insa si cu marturiile, astfel incat daca alegeti ca invitatie una in forma de pampers, atunci ideal ar fi sa alegeti ca marturii, botosei pentru copii sau un cosulet, ceva tot cu o forma care sa intre in ton cu atmosfera generala. Si daca nu aveti nicio idee puteti sa va consultati, de exemplu, cu invitatii botez natalie shop unde veti gasi cele mai simpatice modele pentru copilasi.

Muncile lui Heracles - bucati de legende

Heracles este cel mai mare erou din mitologia greaca, intruchipare a fortei, vitejiei si a dreptatii justitiare, nascut din unirea lui Zeus cu Alcmena, sotia viteazului Amfitrion, exilat la Teba, fiindca lovise din greseala pe socrul sau Electrion al Micenei. Prin intrigile Herei, care ii intarzie nasterea, regatul Argosului revine, dupa juramantul imprudent al lui Zeus, lui Eurystheus, fiul lui Sthenelus. Devreme, eroul da dovezi ale fortei sale insa si ale unei firi impulsive, chiar salbatice. Ratacindu-i mintile, Hera il face sa-si omoare copii. Pentru recuperarea acestei fapte groaznice, oracolul de la Delphi ii cere sa-1 slujeasca pe Eurystheus, timp de 12 ani.
Inspirat de Flera, nevolnicul rege ii cere lui Heracles sa savarseasca fapte aparent imposibile cunoscute sub numele de "munci", sperand ca astfel viteazul sa-si piarda viata.

In ordinea in care au fost facute, "muncile lui Heracles" sunt urmatoarele:
1. uciderea prin sugrumare a cumplitului Leu din Nemeia, a carui blana inexpugnabila o va purta ca vesmant protector.
2. uciderea Hydrei din Lenta (un balaur monstruos cu o suta de capete de serpi), in al carei sange mai veninos decat orice otrava isi moaie sageti1e.
3. prinderea mistretului de pe muntele Erymanthus, un animal teribil care provoca pierderi mari oamenilor.
4. prinderea caprioarei cu picioare de arama si cu coarne de aur a zeitei Artemis.
5. curatarea grajduri1or lui Augias.
6. distrugerea pasarilor stimfalide, care pustiau Arcadia.
7. prinderea taurului din Creta.
8. imblanzirea iepelor lui Diomedes, regele Thraciei.
9. dobandirea cingatorii purtate de Hippolyte, regina amazoanelor.
10. aducerea boilor lui Geryon.
11. culegerea merelor din Gradina Hesperidelor
12. aducerea cainelui Cerber din imparatia lui Hades si ducerea inapoi cu ajutoru1 lui Hermes si al Atenei).

"Muncile lui Heracles" sunt numite realizarile extraordinare, miraculoase, in care se investesc eforturi supraomenesti, inteligenta, dragoste pentru generozitate si mult curaj.

Colantari auto

In prezent, nu doar faptul ca ai o masina de lux conteaza si te pune in lumina, ci si faptul ca reusesti intr-o anumita masura sa o reliefezi tu, fie prin colantari, fie prin diverse alte accesorii pe care alegi sa le aplici, asa cum sunt atat de la moda genele pentru Volkswagen Beetle, de exemplu. Si desigur ca ofertele nu sunt deloc mici si nici de refuzat, deoarece “marii artisti” din domeniu incearca sa atraga clientii prin fel si fel de idei care de mai de care mai deosebite. 

Partea buna este ca odata colantata, o masina  poate sa fie supusa si fenomenului  invers, deci daca aveti cumva dorinta de a o decolanta, de a detine un autoturism nou, trebuie stiut ca aveti si aceasta  varianta la dispozitie. Unele firme pot face colantari atat in interior cat si in exterior, altele ofera o calitate extrema, iar altele vin numai cu preturi mici. In functie de client cat si de optiunile sale, ofertele pot fi excelente, iar la cerere se pot face chiar si colantari inscrisuri pentru taximetre de exemplu, pe un suport magnetic. Arta, in toata frumusetea ei, poate sa fie o martora a colantarii, ori chiar o parte integranta, ceea ce face in cele din urma ca autoturismul sa fie cat mai atragator. O parte si mai buna este faptul ca daca detii o masina si vrei sa faci reclama la propria firma sau o alta firma te plateste sa ii faci reclama, iata o varianta foarte potrivita: colantarea.

Si cum in  mai toate cazurile colantarile se fac dintr-o singura bucata mai mare, masina poate sa aiba la final un efect unic, fie ca optati pentru o singura culoare, fie ca alegeti un desen mai haios sau diverse inscriptionari, nu se vor face imbinari decat acolo unde cazurile sunt reprezentate de forte majore.

Factori importanti atunci cand se achizitioneaza un suport pentru bagaje

Este cel mai important lucru sa se ia in considerare atunci cand achizitioneaza bagaje robustetea valizelor ori a altor suporturi pentru bagaje. Exista si alti factori care ar putea sa fie la fel de importanti, deci este esential sa se exploreze cele mai importante caracteristici ale bagajelor bune.

Evident, dimensiunea este un aspect. Daca se vor transporta bagajele proprii sau pentru un control, este important sa ne amintim ca fiecare companie aeriana are propriile standarde. Daca se acopera mai multe companii aeriene, este posibil sa se aleaga bagajele bazat pe cele mai mici dimensiuni frecvent intalnite, astfel incat se vor potrivi mai multor cerinte ale respectivilor operatori de zbor.
Avand niste bagaje usoare face mai usoara satisfacerea limitelor de greutate sau verificari. In cazul in care geanta goala cantareste 10 de kilograme, va fi mult mai greu sa ramana sub limita de 50 pe care cele mai multe companii aeriene o au. Nimeni nu vrea sa plateasca taxe suplimentare, daca acestea nu sunt obligatorii, dincolo de faptul ca se poate face, de asemenea, transportul mai usor. Cateva kilograme s-ar putea sa nu para mult, dar dupa cararea valizei timp de multe ore, s-ar putea crede ca bagajul care cantarea cu cinci kilograme mai putin era modul ideal de a merge. Nu sunt cu siguranta argumente pro si contra pentru a avea roti pe bagajele de calatorie.

Bagajele fara roti, cum ar fi rucsaci sau genti, pot fi foarte convenabile, daca este nevoie de a se inghesui o multime de obiecte intr-o punga mica (datorita partilor moi) sau trebuie sa fie potrivite intr-un spatiu mic pe un autobuz, avion sau tren. Se poate face, de asemenea, un transport facil, deoarece se poate purta bagajul in loc sa fie carat in spate. Acest lucru ar putea fi extrem de folositor, mai ales daca pasii ne poarta undeva pe un teren accidentat, caz in care ar fi greu pentru orice calator sa traga dupa el o valiza de rulare. Dezavantajul unui sac fara roti este ca nu va exista nici o alegere in afara de a fi transportat in spate. Pentru cine are o durere de spate sau gat doar gandindu-se despre el, este posibil sa se ia in considerare bagaje cu roti, acestea ncesitand mai putin efort

Avantajul major al bagajelor cu roti este cat de usor pot fi transportate. Se poate menaja spatele si gatul daca putem trage sau impinge bagajele, mai degraba decat sa le luam pe sus. Sa sein considerare achizitionarea unor bagaje cu 4 roti astfel incat sa fie usor de impins, fara a fi nevoie sa fie inclinate pe doua roti. Acest lucru este foarte convenabil! Dezavantajul bagajelor cu roti este ca acesta este restrictiv si poate fi mult mai greu sa se potriveasca lucrurile in valiza sau sa se aseze valiza in spatiul destinat. Toti am vazut oameni care incearca sa isi inghesuie bagajele lor de dimensiuni mari in portbagajele masinilor. Bagajele cu roti pot fi, de asemenea, incomode daca avem de gand sa mergem undeva cu teren accidentat sau murdar. Rotile probabil nu vor rula foarte bine si totul s-ar termina cu un dezastru.

Idei inedite pentru petrecerea de botez

Botezul reprezinta pentru orice familie in sanul caruia a aparut un copil, nu numai un motiv de bucurie, dar si oportunitatea de a te implica in organizarea petrecerii, totul fiind stabilit pana la cel mai mic amanunt - de la cum vor arata invitatiile si pana la tema aleasa.

Primul pas pe care il ai de facut in organizarea petrecerii il reprezinta alegerea unor invitatii de botez, acestea fiind practic cartea de vizita a petrecerii, anuntand tema dar si datele referitoare la locatie sau data stabilita.

In ceea ce priveste organizarea petrecerii de botez trebuie sa se tina cont de trendurile care se impun pe piata organizarilor de evenimente de acest fel. Daca nu sunteti adeptii unor petreceri de botez clasice, puteti alege sa organizati una cu tematica vintage, invitatiile putand fi facute hand made, in diverse forme ce va inspira din acest domeniu. Decorul petrecerii il puteti alege in concordanta cu tema vintage, ba chiar pentru originalitate puteti alege o caracteristica a unui anumit an care va inspira si sa introduceti in petrecere cat mai multe elemente originale.

In cazul in care va doriti o petrecere de botez mai luxoasa, puteti alege sa organizati pentru bebelusul vostru abia botezat o petrecere in stil glamour. Pentru acesti tip de petrecere puteti alege o invitatie dintr-un carton lucios, de calitate, pe care puteti atasa o suzeta in miniatura filigramata cu auriu sau argintiu in functie de preferinte.

In cele din urma, o alta idee de petrecere de botez o reprezinta petrecerea traditionala, in care puteti include diferite datini si obiceiuri legate de acest eveniment, iar invitatia sa fie inspirata de tema petrecerii, avand posibilitatea integrarii in interiorul invitatiei simboluri ce tin de noroc, prosperitate sau chiar simbolistica numelui bebelusului.

Desigur ca, in functie de tema aleasa pentru petrecerea de botez pe care urmeaza sa o organizati, puteti alege elemente comune tuturor invitatiilor cum ar fi forma textului sau asezarea in pagina, insa pentru a fi cat mai original, puteti alege sa modificati textul in concordanta cu tematica aleasa.

Cum ii hranim pe cei mici

De-a lungul vietii oamenii trec prin diferite stadii de dezvoltare, iar fiecare stadiu isi are propria sa natura si propriile sale nevoi. Deoarece in timpul copilariei suntem la varsta cand ne formam, putem afirma ca acest stadiu este cel mai important. In timpul copilariei umoarea biologica predominanta este Apa. Ea este elementul de formare, originea vietii si este raspunzatoare de crestere si dezvoltare.

Deoarece copiii sunt in continua dezvoltare, exista tendinta de a se forma mult mucus. Acest lucru ii va indica digestia slaba, care va permite flegmei sa se acumuleze avand rolul de a crea noi tesuturi. Ne putem astepta la astfel la boli de plamani, de la simple raceli la bronsite si pneumonii. Acestea pot aparea intre 2 si 5 ani. In general este bine sa le oferim o dieta regulata, fara prea multe condimente, mancarea sa nu fie prea iute, prea sarata sau prea acra. O dieta care contine cereale si carbohidrati va forma un copil calm si armonios. Laptele este un aliment ideal pentru copii daca este luat in  combinatie cu anumite condimente, pentru ca in general produsele lactate sunt formatoare de mucus. El se va bea doar putin incalzit fara a fi fiert cea ce il face mai digerabil si in combinatie cu condimentele ce elimina mucusul, cum ar fi: scortisoara, ghimbirul, cardamoniu si cuisoarelc. Laptele cald este un sedativ mediu si aduce somnul daca adaugam putina nucsoara.
Alaturi de branza putem adauga condimente ca: ardei iuti, seminte mustar sau chimion. Iaurtul va fi bine digerat daca il combinam eu castravete proaspat sau il amestecam cu chimion, coriandru sau piper. Trebuic sa mai stim ca mancarurile prea uleioase formeaza mucus si agraveaza bolile copilariei.

Medicina Ayurvedica ne invata ca cel mai bun ulei pentru gatit este cel de susan si untul clarifiat (untul Ghee), deoarece acestea  sunt mai usor de digerat si nu formeaza mucus in tesuturi. Condimentele prea iuti vor fi folosite cu grija pentru ca ele usuca si irita stomacul. In locul lor pot fi folosite urmatoarele, condimente : ghimbir, scortisoara, cardamon, coriandru, fenicul, sofran sau busuioc. Pentru a pastra un corp sanatos si pentru a imbunatati functiile mentale si acuitatea senzoriala putem folosi busuioc, cimbru, salvie, isop si menta. Condimentele care regularizeaza peristaltismul din colon si indeparteaza colicile  intestinale si gazele sunt: fenicul, cardamon, chimion cat si marar.

Costurile din spatele celor mai atragatoare oferte de inchirieri masini

In urma unor cautari riguroase pe internet ai calculat deja costul inchirierii unei masini, dar dupa incheierea contractului respectiv ai platit mai mult. Pare o escrocherie, dar sunt sanse mari ca acest fapt sa se datoreze costurilor ascunse de inchiriere. Acestea sunt de obicei ascunse prin neprecizare deoarece nu sunt sume care revin direct firmei, precum taxa de inmatriculare ori impozitul datorat catre stat. Costul TVA-ului poate fi de asemenea omis in ofertele de promovare a masinilor. Afla ce alte taxe te pot lua pe nepregatite atunci cand apelezi la oferte inchirieri masini Timisoara.

Oferte inchirieri masini Timisoara ale  site-ului www.rpdrentacar.ro cuprind tarife complet transparente, insa multe firme le ascund clientilor anumite taxe perfect legale, doar in scopul de a promova o serie de preturi mai atragatoare. Insa aceste taxe sunt de obicei trecute cu un font mai mic atat pe siteurile companiilor, cat si pe contractul de inchiriere.

Printre costurile ascunse de majoritatea firmelor se afla taxa de varf de sezon, practicata de numeroase companii. Oferte inchirieri masini Timisoara pot sa includa si taxa de inmatriculare a masinii, care poate avea mai multe denumiri, ca “taxa de vehicul”, insa se refera la acelasi lucru.

Taxa pentru al doilea sofer, taxa pentru kilometri in plus ori taxa de intarziere (penalitati de intarziere) sunt de obicei trecute in oferte inchirieri masini Timisoara cu diverse denumiri, insa sunt practicate de toate companiile din domeniu.
Una dintre cele mai putin cunoscute taxe pe care le practica companiile de inchirieri masini este taxa de preluare a masinii din alt loc decat sediul companiei. Multi clienti ai rpdrentacar.ro apeleaza la serviciile firmei pentru a o folosi cat timp sunt in tara si o lasa la aeroport, de unde este preluata de catre un angajat al firmei.
Pentru a evita neintelegerile, studiaza in amanunt ofertele de inchirieri masini Timisoara si solicita prin email o oferta personalizata. Pune toate intrebarile necesare inainte de a incheia contractul. Astfel, tu vei fi multumit de serviciul oferit si vei evita orice neplacere sau surpriza neplacuta.

Columna lui Traian

In octombrie, anul 97 era noastra, varstnicul si inteleptul Marcus Cocceius Nerva, imparatul proclamat de Senat dupa asasinarea lui Domitian, l-a adoptat pe militarul de cariera Marcus Ulpius Traianus, asociindu-l la conducerea imperiului cu titlul de Caesar. Dupa numai un an, acesta ramane singur prin decesul lui Nerva, iar imparatul Traian va calca principiul testamentar al pacii lui Augustus (de a pastra imperiul in granitele sale), purtand razboaie ofensive cu dacii in 101-102 era noastra si 105-106 era noastra.

Considerente de ordin strategic  (constituirea Dunarii in bariera naturala impotriva invaziilor din nord), militar (pacea incheiata de Domitian cu dacii era dezavantajoasa pentru romani, chiar umilitoare, iar Decebal se arata un inamic redutabil), financiar (se vorbea mult despre comorile fabuloase ale regilor daci), dar si subiectiv (glorie militara, prilejul unei intrari triumfale la Roma), l-au condus pe Traian spre cele doua expeditii impotriva poporului razboinic si viteaz al Daciei.
Dupa cinci ani de ostilitati armate, cucerirea se realizeaza si Dacia este transformata in provincie romana, desi raman parti din teritoriul ei, neocupate de romani. Meritul invingatorului a fost marcat prin triumf si prin inaltarea unui splendid monument evocator in capitala imperiului. Pentru prima data, grecii au fost cei care au facut din coloana o forma de arhitectura prin care se realiza un insemn glorificator.
Romanii i-au conferit o individualizare indiscutabila, in plan artistic, legand-o de persoane ce dominau evenimentele (columna lui Antoninus Pius, columna lui Marcus Aurelius si altele). Columna lui Traian a fost realizata de genialul arhitect roman de origine siriana Apollodor din Damasc, acelasi care inaltase si podul de piatra de peste Dunare la Drobeta (langa Turnu Severin) ale carui vestigii mai pot fi vazute si in zilele noastre. Apollodor inventeaza coloana elicoidala in forma de melc (cochilis), pe care apar reliefuri cu scene ce evoca marele conflict. Prin felul in care sunt dispuse, acestea se constituie intr-o grandioasa cronica in piatra a evenimentului. Inalta de 29,78 m, asezata pe un fundament de 5.5 metri pe 5.5 metri, columna din marmura de Paros avea in varful sau statuia imparatului.

Faptul ca Traian a vazut in ea o realizare in masura sa-1 reprezinte este confirmat de pastrarea urnei sale cu cenusa si a Imparatesei Plotina, in acest loc. Pe coloana (columna) sunt sculptate 124 de episoade din razboaiele cu dacii, cronologie coerenta, in care apar peste 2.500 de figuri, ceea ce este in masura sa sugereze impresia de epopee a acestui ansamblu sculptural-arhitectonic. Se disting ostasi marsaluind, asedii de cetati, inclestari individuale, chipuri cu tulburatoare expresivitate.


Aspectul general este cinematografic: "Vedem turnurile de paza ale romanilor cu acoperisul lor tuguiat, curtea imprejmuita de palisade, circumvalatia superioara, semnalele de foc, orasul de pe malul Dunarii, al carui zeu fluvial priveste soldatii romani marsaluind sub stindardele lor peste podul de vase; pe imparatul insusi in consiliul de razboi, pe urma sacrificand pe altarul amplasat in fata valurilor taberei."; "...demna de remarcat este o seena de mari dimensiuni care, dupa ce cetatea regala a fost cuprinsa de flacari, pare sa-i reprezinte pe nobilii daci adunati in jurul unui cazan si golind pe rand paharul cu otrava, intr-o alta scena, imparatului ii este adus pe un taler capul ge dac."

Prin "Columna lui Traian" a trecut in memoria pietrei un eveniment esential din istoria formarii poporului roman. Dimensiunile si arta executarii sale fac din columna o marturie extraordinara a geniului artistic in reflectarea faptelor istoriei.

Ce sunt celulele fotovoltaice

Cand folositi panouri solare fotovoltaice, indiferent de care model sunt ele trebuie sa aveti in vedere si faptul ca acestea sunt pe baza de celule fotovoltaice, ele ajutand practic la captarea si transmiterea energiei solare. Astfel veti beneficia de foarte multa energie “curata” ca sa zicem asa, la preturi foarte mici. Ca sa puteti face o legatura mai potrivita intre celule fotovoltaice si functia lor amintiti-va de calculatoarele de buzunar pe care le foloseam inainte sau de ceasurile care nu aveau baterii electrice de incarcare insa ele functionau mult si bine, tocmai pentru ca erau pe baza de celule fotovoltaice insa la un nivel mult mai mic la acea perioada.

Astfel putem spune ca celule fotovoltaice solare reprezinta exact celulele care creeaza energie solara fotovoltaica, deci transforma energia soarelui in energie electrica. Celulele solare fotovoltaice sunt realizate din elemente semiconductoare asemanatoare cu materialele care sunt folosite in electronica, la cipuri semiconductoare care sunt compusi ale dispozitivelor semiconductoare. Principiul de functionare este relativ simplu avand in vedere ca Soarele si energia pe care acesta o elibereaza prin caldura si prin lumina face toata treaba. Mai exact se intampla urmatorul lucru: cand lumina de la soare este absorbita de celulele fotovoltaice, energia produsa de soare este transformata cu ajutorul particulelor subatomice, cat si cu ajutorul fluxului care se naste din electroni. Astfel se formeaza electricitatea, deci are loc fenomenul care poarta numele de efect fotovoltaic, acesta fiind exact procesul prin care energia luminii este convertita in energie electrica.

De mentionat este ca nu trebuie sa confundam in niciun caz celulele fotovoltaice solare cu alte obiecte sau sisteme de conversie ale energiei provenite de la soare. Si ca sa aveti o imagine de ansamblu trebuie doar sa va imaginati ca celulele fotovoltaice stau practic la baza panourilor solare fotovoltaice care sunt structuri intregi elementare grupate intr-un fel de module.

De ce sa gatesti?

Gatitul nu este plictisitor, desi multe persoane pot avea pareri diferite in acest sens. Totusi, prepararea mancarurilor poate fi un hobby, practicat nu doar de oameni care nu au ce face cu timpul lor sau de oamenii saraci, care nu au bani sa mearga la restaurant.

Din ce in ce mai des vedem cum oameni de toate varstele, toate natiunile gatesc…din placere, din pasiune, indiferent de rasa.
In ziua de azi, cand vrem totul cat mai repede, multe persoane cauta sa manance la restaurant. Da, este relaxant, dar nu intotdeauna avantajos atat pentru buzunar, dar si pentru sanatate. Trebuie sa ai grija sa alegi bine localurile, pentru ca mai apoi sa nu te trezesti cu toxinfectie alimentara. Desigur ca este placut din cand in cand sa gusti lucruri noi, sa iesi in oras si sa te relaxezi. Recomand mersul la restaurant, dar nu in exces.

Cred ca trebuie sa punem mai mult accent pe gatit. Mancarea sanatoasa in casa, nu cumpararea unor alimente procesate, punerea acestora in cuptorul cu microunde si gata, am gatit. Nu asa!! Trebuie sa gasim pasiunea pentru gatit, pentru ca este o activitate interesanta. Nu este plictisitor, precum multi ar putea crede; imaginatia ta lucreaza in timp ce amesteci morcovul cu marul. De asemenea, poti sa te joci cu condimentele preferate, cu alimentele la care nu ai renunta niciodata, si astfel creezi ceva ce iti place. Poti sa creezi ce vrei tu, numai sa ai rabdare si pasiune.
De astazi, haideti sa ne reapucam de gatit, sa incepem cu salate, supe, peste si alte alimente sanatoase si usoare, pana ajungem la fripturi si torturi.

Despre infectia urinara – simptome, cauze, tratament

Infectia urinara sau cistita, cum este cunoscuta aceasta in termeni populari, este cauzata de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar (aceasta bacterie provine de la nivelul tractului digestiv inferior si anusului, cu care se invecineaza anatomic deschiderea uretrei). Principalele simptome ale infectiei urinare sunt urinarile frecvente, senzatia de usturime, disconfort si chiar durere.

Boala este intalnita mai des la femeile de orice varsta, dar apare si la barbatii de varsta a treia. In ceea ce priveste tratamentul, acesta este medicamentos, fie prin administrarea de medicamente naturiste, fie prin administrarea de antibiotice, in functie de gravitatea infectiei.

Cauze si simptome comune ale infectiei urinare

In 80 % din cazurile de infectie urinara comuna bacteria implicata este Escherichia coli (E. coli), microb care se afla, in mod normal, la nivelul colonului si anusului.

Exista doua tipuri de infectie urinara - infectie urinara joasa (ITU inferioara) si ITU superioara (pielonefrita). Simptomele sunt diferite, in functie de tipul acesteia.

In cazul infectiei urinare joase, simptomele sunt: durere sau arsuri la urinare, nevoia de a urina frecvent si eliminarea unei cantitati mici de urina, sensibilitate sau greutate in partea de jos a abdomenului, urina tulbure sau urat mirositoare, durere ascutita intr-o parte, in spate sub cutia toracica (durere in flanc), frisoane si febra, greata si varsaturi.

In cazul infectiei urinare superioare, simptomele sunt urmatoarele: febra (peste 38 grade Celsius), frisoane, greata, varsaturi, durere laterala sau in spate.

Infectiile urinare frecvente pot necesita spitalizare si tratament antibiotic injectabil. Pentru o forma usoara a infectiei urinare se pot administra medicamente naturiste special create pentru mentinerea sanatatii aparatului urinar. Daca va confruntati cu o infectie urinara si nu este cazul de antibiotic, optati pentru varianta achizitionarii de medicamente naturiste dintr-o farmacie online. Economisiti timp si chiar bani, pentru ca, de cele mai multe ori, farmaciile naturiste online propun oferte si promotii zilnice.

„Ce vrei, fa, incercam si noi sa traim?! Hai, pa!”

Caritasul anilor ‘90, FNI-ul sau metoda „Maradona” reprezinta doar o mica parte din repertoriul la care recurg infractorii romani in cautare de fraieri, pardon, clienti! Mai nou, cel putin in Bucuresti, la moda este telefonul care anunta producerea unei drame pentru familia apelata.

Subsemnatul a trecut prin doua astfel de momente in decurs de numai 10 zile. Daca prima poveste nu are, practic, niciun istoric, trimiterile la origini neputand fi redate din considerente de pudoare, ce a patit sotia-mi merita si trebuie facut public. „Alo, puiule, tu esti?”, a fost intrebarea rostita de o voce plansa, numai buna de impresionat juriul la „Dansez pentru tine”. „Uite, vezi ca tocmai ce-am facut accident de masina, vino si ajuta-ma, ca nu stiu ce sa fac!”, s-a lamentat individul care, luat prin surprindere de un fulgerator „hai, sictir, magarule!”, a ripostat sincer: ”Ce vrei, fa, incercam si noi sa traim?! Hai, pa!”.

Pana la un anumit punct, relatarea poate starni inclusiv zambete, insa lucrurile se schimba cand acestor viermi cad victime batrani creduli. Nu de putine ori, din teama ori mila, acestia accepta sa dea bani celui care cere, numai in speranta ca astfel isi ajuta fiul/ nepotul/ ruda aflata in pericol.