Cele mai ciudate proceduri medicale practicate in lume

Terapia prin ras. Rasul este deosebit de bun pentru organism si pentru creier, insa stiati ca rasul cu gura pana la urechi si cu mainile ridicate in aer este o terapie populara in tari precum India. Terapia i se datoreaza Dr. Madan Kataria, care lucra in Mumbai, in 1970, si care a introdus rasul in medicina moderna. In urma cu 40 de ani, Kataria a format primul grup de „zambareti”, intrucat rasul este o terapie de grup pentru a fi util in medicina. Astazi, in lume sunt peste 5.000 de grupuri diferite care nu fac altceva decat rad cat pot. In locurile unde este foarte populara aceasta terapie, dimineata, in parcuri, oamenii se aduna si rad cat pot cu mainile in aer, ceea ce este intr-adevar ciudat tare. Cercetatorii au remarcat ca pacientii care rad au mai multe celule-„luptatoare” albe gata sa combata orice virus care le invadeaza corpul.

Terapia cu intepaturi de albina. Cand te inteapa o albina nu e tocmai placut, fiind dureros si chiar mortal daca esti foarte alergic. Apiterapia insa e foarte buna si foarte cautata-pacientii se lasa intepati de albine. Cei care practica apiterapia nu au o problema ca o albina este fortata sa ii intepe, fiind tinuta foarte aproape de locul unde ar trebui sa aiba loc intepatura. Albinele sunt crescute de pacienti iar terapia in sine presupune sa se lase intepati de 80 de ori pe zi! Veninul de albine este foarte bun pentru durerile provocate de artrita si umflaturi, fiind folosit inca din vremea Egiptului Antic, cand egiptenii isi tratau artrita cu un astfel de tratament. Tot veninul de albine trateaza si tendonita si scleroza multipla.

Terapia cu nisip din desert. In Siwa, o oaza din Cairo, Egipt, se crede ca nisipul fierbinte din desert are proprietati terapeutice miraculoase, asa ca localnicii si calatorii sunt ingropati in nisip pana la gat pentru a-si trata diferite boli de piele sau alte boli. Dimineata se sapa o groapa in nisip pentru a „absoarbe” radiatia solara iar pe la 2.00 PM, „pacientii” sunt bagati goi in groapa si acoperiti cu nisip pana la gat-cu cat mai fierbinte e groapa cu atat mai bine le face pacientilor. Cand nisipul se umezeste, este inlocuit cu altul fierbinte si uscat si procedura continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu