Culori si veselie in gradina de primavara

Primavara inseamna culori fericite, culori puternice, caci ce ar fi o gradina de primavara fara sa vedem nuante de roz, mov sau galben? Iar vestea buna este ca a avea o astfel de gradina vesela in fiecare primavara nici nu este greu. Iata mai jos cateva dintre florile care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina cu flori de primavara.

Sporul Casei este una dintre florile cele mai populare pe la noi, atat datorita aspectului sau cat si datorita simbolisticii numelui acestei flori. Poate creste atat la umbra cat si in zone cu mai multa lumina de la soare. Avantajul sau este acela ca infloreste tot timpul anului si mai ales ca nu are nevoie aproape de niciun fel de ingrijire.

Geraniumul este o planta clasica de gradina, intalnita in multe curti si in zone publice amenajate - parcuri, ronduri de flori, scuaruri, etc. Infloreste din primavara si pana in toamna si suporta foarte bine lumina puternica a soarelui.

Panselutele sunt flori de primavara ce nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina, gratie coloristicii lor deosebite care inspira veselie si pofta de viata. Sunt usor de plantat si de ingrijit si infloresc de obicei pana la inceputul anotimpului calduros.

Petuniile sunt o optiune ideala pentru zone foarte insorite si uscate. Sunt excelente in gradini sau in zone publice amenajate. Nici ele nu necesita ingrijiri particulare si in schimb ofera satisfactii deosebite cu culorile si delicatetea lor.

Toate aceste plante ar trebui udate in mod regulat la inceput pana se prind, si apoi doar o data pe saptamana. Mai multe sfaturi despre ingrijirea lor dar si despre amenajarea gradinii se pot obtine si de la http://officeflowers.ro, unde de altfel veti gasi si florile perfecte pentru alcatuirea gradinii visate chiar la dumneavoastra acasa. Tot aici va stau la dispozitie si servicii profesionale de peisagistica cu proiecte speciale in functie de gusturi si necesitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu