5 pasi simpli pentru a avea un colesterol mai scazut

Poti sa reduci colesterolul din organismul tau fara pastile, urmand cativa pasi de baza care nu iti vor regla doar cantitatea de colesterol din oraganism, ci iti vor oferi si o stare de sanatate mai buna. In cele mai multe cazuri folosim o prescriptie medicala si speram ca pastilele ne vor face in mod miraculos sa ne simtim mai bine. Adevarul este ca medicamentele pentru scaderea colesterolului intr-adevar functioneaza. Problema o reprezinta atat faptul ca se maifesta doar pe termen scurt cat si efectele secundare pe care le au.

Mai periculos decat efectele secundare ale acestor medicamente este sa nu reusesti sa reduci cantitatea de colesterol. In timp, nivelul ridicat al colesterolului poate duce la numeroase afectiuni ale inimii si arterelor printre care arteroscleroza sau preinfarctul.

Iti vom prezenta 5 pasi pe care poti sa ii urmezi pentru a avea valori mai scazute ale colesterolului fara medicamente.

1.    Sa mananci corect. S-ar putea sa para ceva simplu, dar dieta are un impact important asupra micsorarii cantitatii de colesterol, astfel incat ar trebui sa fie factorul numarul 1 de care ar trebui sa tii cont pentru a determina daca intr-adevar problema ta este dieta sau este mostenirea ereditara. O cantitate redusa de grasimi si alimente nesanatoase reprezinta primul pas catre scaderea colesterolului.

2.    Exercitiile. Imbunatatind sanatatea cardiovasculara esti cu un pas mai aproape de a reduce efectele negative ale nivelului crescut de colesterol. Exercitiile fizice nu vor reduce in mod direct cantitatea de colesterol dar iti vor face mai puternice inima si intregul sistem circulator.

3.    Renunta la fumat. Cresterea cantitatii de grasimi din vasele de sange va fi accelerata de nivelul ridicat de colesterol. Aceasta blocheaza fluxul de sange iar muschii vor trebui sa depuna mai mult efort. Toate acestea conduce la un atac de cord. Daca peretii vaselor de sange sunt complet blocati, atunci poate avea loc un acest atac.

4.    Relaxeaza-te. Stresul cronic poate afecta nivelul de colesterol. Daca esti stresat in mod constant si ai o dieta sanatoasa s-ar putea sa nu reusesti sa inregistrezi scaderi ale cantitatii de colesterol.

5.    Vorbeste cu doctorul tau. Nu toti doctorii se grabesc sa scrie retete. De fapt, cei mai buni doctori te vor ajuta sa iti stabilesti o dieta si un program de exercitii care sa ti se potriveasca. In cazul in care ti-ai stabilit singur un plan, este important sa intrebi medicul daca acel plan se imbina cu starea ta actuala de sanatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu