Intrebuintari ale steroizilor

Ce sunt steroizii ?

Steroizii (de asemenea, cunoscuti si sub numele de cortizon sau corticosteroizi) sunt hormoni care apar in mod natural in organism. Steroizii au rolul de a scadea inflamatiile, de a suprima sistemul imun al organismului sau de a bloca substanta chimica numita histamina (lansata in timpul unei reactii alergice), iar lista nu se opreste aici. Medicamentele cu steroizi la om sunt similare cu acesti hormoni naturali, inlocuindu-i atunci cand exista o carenta in organism. Steroizii sunt utilizati adesea in tratamentul artritei, datorita proprietătilor lor anti-inflamatorii, dar sunt recomandati si ca tratament in doze mici sau pe termen scurt, atunci cand este posibil, pentru a minimiza efectele secundare.

Tipul de steroizi utilizat pentru tratarea bolilor este numit corticosteroizi. Corticosteroizii nu sunt la fel ca "steroizii anabolizanti", care sunt folositi adesea pentru imbunatatirea performantelor in sport. Ei sunt diferiti de steroizii anabolizanti pe care unii sportivi si culturisti ii folosesc pentru a capata mai multa putere si masa musculara pe o perioada scurta de timp.

Steroizii sunt disponibili sub forma de comprimate, comprimate solubile, solutii, creme, unguente, inhalatoare si injectii. Steroizii orali sunt steroizi care se administreaza pe “gura” si sunt sunt forma de comprimate solubile si lichide (solutii).

Cand sunt steroizi orali prescrisi de obicei ?


Steroizii orali sunt folositi pentru a trata un numar mare de conditii. Cateva exemple includ: boli inflamatorii intestinale (de exemplu, boala Crohn, colita ulcerativa), boli autoimune (de exemplu, hepatita autoimuna), boli articulare si musculare (de exemplu, artrita reumatoida, polimialgie reumatica), alergii si astm. Acestia sunt, de asemenea, utilizati pentru tratamentul unor forme de cancer. In plus, steroizii pot fi prescrisi ca tratament de inlocuire pentru persoanele ale caror organisme au incetat sa mai produca proprii lor steroizi - boala Addison.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu