5 intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a lua primul curs online

In urma cu cativa ani ideea de a lua cursuri prin intermediul internetului a fost luata in considerare de o parte din profesori. Acum, cand oamenii realizeaza cat de convenabil este sa iei cursuri fara sa parasesti locuinta, din ce in ce mai multi profita de faptul ca se pot folosi de computerul lor pentru a invata.

Desi tehnologia pentru lectiile online este suficient de simpla incat aproape oricine poate deveni un elev, ar trebui totusi sa iti pui urmatoarele 5 intrebari mai intai, pentru a te feri in continuare de un stres in plus.

1.    Ai timpul necesar?

Multi oameni cred ca lectiile online sunt mai usoare decat cele traditionale din cadrul unui campus, dar majoritatea cursurilor online necesita o participare frecventa. Deci, trebuie sa ai timp sa intri online pe cursul tau de mai multe ori pe saptamana, sa iti faci temele si alte lucrari si nu in ultimul rand sa interactionezi cu ceilalti cursanti. Toate aceste necesita timp, dar nu la fel de mult daca stai sa compari cu timpul pe care ti l-ai fi petrecut intr-o sala de clasa. Daca ai timp vei gasi aceasta modalitate de a invata online foarte la indemana.

2.    Esti disciplinat?

Sigur, cele mai multe lectii online nu necesita sa fii la calculator la o ora fixa (desi sunt unele care cer si acest lucru). Deci tine de tine sa te asiguri ca vei intra online pe cursul tau de mai multe ori pe saptamana. Cu un program incarcat la munca, sport, hobbiuri, munca in casa, copii este usor sa pui cursul tau online in coada listei cu prioritati. Asta ar insemna ca o sa ai probleme mari cand o sa vina vorba de notele tale. Nu este treaba profesorului sa iti aminteasca ca trebuie sa lucrezi continuu. Aceasta este responsabilitatea ta. Un mod simplu de a face lucrurile sa functioneze este sa iti faci un program saptamanal, astfel incat sa stii in fiecare saptamana exact cand este timpul sa iti iei lectiile.

3.    Ai bani?

Desi exista multe cursuri  gratuite sau cu preturi reduse de care sa te ajuti, cursurile unei facultati costa la fel indiferent daca le iei online sau in campus. Facultatile trebuie sa cumpere sofware-uri, sa isi instruiasca cadrele didactice si sa fie studentilor la dispozitie chiar si dupa ore, asadar nu te astepta ca lectiile online sa aiba un pret mai redus. Pe de alta parte acelasi ajutor financiar este de cele mai multe ori valabil si pentru studentii online, la fel ca pentru cei din campus. Deci banii nu ar trebui sa fie o problema pentru un student in drumul de a-si realiza o educatie solida.

4.    Te descurci cu tehnologia?

Din fericire nu trebuie sa fii un geniu in calculatoare pentru a lua un curs online. Tehnologia a devenit foarte usor de utilizat pentru studenti si profesori, astfel incat studentii care stiu sa navigheze pe internet si sa foloseasca e-mailul se vor descurca cu siguranta. Inainte de a incepe un curs, scoala care ofera acest curs ar trebui sa ofere un curs model, un tutorial sau un altfel de pregatire care sa te ajute sa iti dai seama daca mai exista vreun lucru pe care ar trebui sa il inveti pentru a deveni un student online de succes.

5.    Ai echipamentul necesar?

Din moment ce cursurile sunt predate prin intermediul internetului, studentii in mod normal nu au nevoie de echipament special pentru calculator. Totusi, cele mai multe cursuri online necesita ca studentii sa aiba acces sigur la internet, un cont pentru e-mail(pe care sa stie sa il foloseasca), un program pentru fisierele scrise( cum ar fi Microsoft Word) si un software antivirus. Verifica la scoala la care te inscrii daca mai ai nevoie si de alte echipamente. O viteza mare a conexiunii la internet nu este ceruta, dar daca instructorul va folosi grafica, video-uri, cursuri audio, o viteza mare te va ajuta sa deschizi usor acele fisiere si sa iti faci treaba intr-un mod mult mai eficient.
Esti pregatit acum pentru prima ta lectie online? Atunci este timpul sa intri in contact cu o facultate sau sa cauti pe internet un curs online si sa vezi ce ti s-ar potrivi, luand desigur in considerare sfaturile de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu