Puterea iubirii

Iubirea este esentiala pentru mintea si corpul tau la fel ca oxigenul. Nu e negociabil. Cu cat esti mai conectat cu alte persoane cu atat vei fi mai sanatos atat fizic cat si emotional. Cu cat interactionezi mai putin, cu atat esti in mai mare risc.

Este deasemenea adevarat ca esti mai predispus sa treci printr-o perioada de depresie cu cat ai parte de mai putina iubire in viata ta. Iubirea este probabil unul din cele mai bune antidepresive si asta pentru ca una din cele mai comune cauze ale depresiei este sentimentul ca nu te simti iubit. Cei mai multi oameni in depresie nu se iubesc pe sine si nu se simt iubiti de altii. De asemenea, acestia sunt focusati strict pe persoana lor acest lucru facandu-i neatractivi pentru cei din jur si privandu-i de oportunitatea  de experimenta iubirea.

Exista un mit conform caruia iubirea se intampla pur si simplu. Ca un rezultat, cei depresivi adesea stau si asteapta ca cineva sa-i iubeasca. Dar iubirea nu functioneaza asa. Pentru a primi si a pastra iubirea trebuie sa iesi din carapace, sa fii activ si sa inveti o varietate de comportamente si idei specifice. Cei mai multi dintre noi luam ideea de iubire din cultura pop. Ajungem sa credem ca iubirea este acel ceva care ne va da pe spate. Dar idealul culturii pop in legatura cu iubirea este irealistic, imagini utopice create de lumea divertismentului, acesta fiind unul din motivele pentru care o mare parte din noi suntem predispusi depresiei. O consecinta ar fi ca atunci cand ne confruntam cu viata reala devenim suparati si dezamagiti pentru ca sunt foarte multe lucruri care nu se potrivesc cu ideile noastre de ideal pe care le-am vazut in filmele americane. Unii din noi devenim stapanitori si solicitanti, vrand ca persoana cu care suntem intr-o relatie sa faca ceea ce noi gandim ca ar fi ideal, fara sa realizam ca idealul nostru este nepotrivit. Este astfel nu numai posibila dar si necesara o schimbare in modul de abordare pentru a scapa de depresie si a te apropia de iubire.

Intotdeauna exista diferente intre doi oameni indiferent cat de apropiati ar fi acestia, iar daca relatia merge intr-o directie buna aceste diferente vor iesi la suprafata. Problema in acest moment va fi sa identificati aceste diferente si sa le “negociati” astfel incat sa nu va distanteze sau distruga relatia. Poti rezolva aceste diferente incercand sa intelegi de unde vine partenerul tau, cine este el cu adevarat si fiind capabil sa te reprezinti pe tine. Diferentele trebuie “negociate” si trebuie sa ajungeti la o solutie de compromis, la un numitor comun care sa multumeasca ambii parteneri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu