Papusile, prietenele fetitelor!

Toate fetitele adora papusile. Acestea din urma sunt jucariile preferate ale fetitelor, de orice varsta. Fiecare fetita isi creeaza propriul univers in jurul papusilor, acest lucru ajutandu-le sa-si dezvolte personalitatea, imaginatia si creativitatea. Ne amintim cu drag de papusile copilariei, carora le impleteam parul, le faceam codite sau le confectionam numeroase modele de rochite, care mai de care mai vesele si mai colorate.

Daca in trecut nu existau foarte multe modele de papusi, astazi magazinele online de jucarii se intrec in oferte, pentru fiecare varsta in parte. In jurul varstei de 18 luni, copilul incepe sa-si imite parintii, sa-si hraneasca papusile. De aceea, la aceasta varsta papusile preferate sunt cele mici, usor de manevrat. In jurul varstei de 2-3 ani, fetitele isi contruiesc un orizont propriu, folosindu-se de imaginatie, in joaca cu papusi. Fetitele sunt, acum, capabile sa se ingrijeasca de papusa preferata, sa o pieptene si sa o imbrace.

Urmarind ce activitati prefera sa desfasoare in compania papusilor, putem ghici ce fel de pasiuni va avea: fie ii place sa cante, sa se joace de-a doctorita sau prefera sa creeze noi modele de rochite sau de coafuri. Catre varsta de 6 ani, rolul papusilor va deveni si mai important. Acum, fetitele pot pune in scena adevarate povesti cu ajutorul papusilor. Prin acestea el isi dezvaluie sentimentele sau frustrarile. La varste mici, fetitele nu fac diferenta intre oameni si papusi, tratandu-le pe acestea din urma ca si cand ar fi reale, prietenele lor de nadejde, cu ajutorul carora se dezvolta frumos si sanatos.

Accesoriile pentru papusi au si ele un rol deosebit de important in dezvoltarea celor mici. Desi, la varste mici nu stiu cum sa se foloseasca de accesorii, cand vor mai creste, fetitele se vor folosi de acestea pentru a da nastere unor povesti impresionante pentru varsta lor. Desenele animate sunt cele care, deseori, le inspira pe fetite in alegerea papusilor preferate. Ceea ce consituie un avantaj, daca ne raportam la faptul ca desenele animate corespund varstei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu