Repararea vehiculelor de import: distribuitori autorizati vs. magazine independente

La un moment dat, fiecare proprietar de masina de import se confrunta cu aceasta decizie: ar trebui sa isi duca masina la un dealer sau magazin independent pentru intretinere si reparatii? Ambele pot satisface nevoile inerente de reparatii auto si amandoua vin cu propriul lor set personal de argumente pro si contra. Indiferent de sfatul altcuiva, va trebui sa se ia decizia cea mai buna pentru tine si proprietarul acesteia. Iata o lista cu unele dintre neajunsurile si avantajele de a merge la un magazin independent sau dealer. Aceasta lista nu se poate lua decizia in locul dvs, dar el ar trebui sa faca alegerea un pic mai usoara.
 
Magazine independente - De noua ori din zece, locatiile de vanzare independente sunt mai mici si mai putin costisitoare decat magazinele dealerilor. De asemenea, acestea au tendinta de a obtine note mai mari pentru serviciile catre clienti fata de dealerii autoizati. Deoarece magazinele independente sunt de multe ori mai mici, aveti posibilitatea de a ajunge sa vedeti lucrul mecanic efectuat pe masina dvs. Ca bonus, aveti multiple oportunitati de a pune intrebari tehnicienilor cu privire la reparatiile auto si de a afla mai multe despre problemele vehiculului.
Daca sunteti ingrijorat de faptul ca atelierele mai mici nu pot fi echipate sa se ocupe corespunzator de problemele specifice ale masinii si cerintele de intretinere, nu aveti niciun motiv sa va faceti griji. Puteti fi multumit de noile programe software la care atelierele independente din intreaga tara au acces la aceleasi informatii ca si dealerii autorizati. Singurul dezavantaj de a merge la un reparator independent este renuntarea la garantia unei noi masini. Pentru ca o reparatie sa fie acoperita de o garantie a unui vehicul nou, ea trebuie sa fie efectuata la dealer.
 
Dealerii autorizati - Ei au un avantaj fata de cele mai multe magazine independente, datorita auza legaturilor lor directe cu producatorul de masini. Dezavantajul este ca veti vedea foarte rar vreodata un tehnician care sa lucreze pe automobilul dvs., astfel incat se pot pierde de multe ori o multime de informatii importante si interesante. Puteti cere intotdeauna sa vorbiti cu un mecanic atunci cand va aduceti masina care urmeaza sa fie reparata de catre dealer. Aveti nevoie doar sa fiti pregatiti pentru a discuta cu specialistii de fiecare data.
Un alt dezavantaj de a duce masina la dealer in loc de un magazin independent este pretul. Exista tendinta de a plati de doua ori la fel de mult (daca nu chiar mai mult) la un dealer decat la un atelier independent. Odata ce perioada de garantie pentru o masina noua este expirata, nu vor ramane prea multe lucruri care sa va tina legat de dealer. Daca aveti un moment de gandire pentru a compara intr-adevar cele doua optiuni fata in fata, acestea sunt aspectele pe care ar trebui sa vedeti. Un dealer este lipsit de nota personala si actioneaza conform propriilor aranjamente de fiecare data cand aveti nevoie de o reparatie auto post-garantie. Un atelier independent va ofera tehnicieni bine pregatiti (la fel ca un dealer), dar pune un accent real pe service-ul catre client.

Daca inca nu sunteti decis in a alege intre un atelier independent si un dealer pentru service-ul masinii de import, trebuie sa alocati ceva timp si sa comparati preturile, vorbiti cu unii tehnicieni locali si vedeti ofertele de reparatii si intretinere pe care vi le fac. Daca cercetati piata in mod corect, veti gasi avantajele pe care le puteti primi la aceeasi calitate de la un garaj independent la jumatate din costul unui dealer si cu un service prietenos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu