Reteta primei prajituri realizate de mine

Prima praijtura pe care am pregatit-o se numeste Margituta. Pentru ca este o reteta simpla si delicioasa, m-am gandit sa va impartasesc din secretul culinar al acestei prajituri.

Pentru a prepara blatul aveti nevoie de: opt albusuri, 200 de grame de zahar, trei linguri de mac, cinci linguri de faina, o lingurita de bicarbonat de sodiu si un praf de sare.

Pentru a prepara crema aveti nevoie de: opt galbenusuri, trei linguri de faina, trei pliculete de zahar vanilat sau esenta de vanilie, o cana zahar, o cana de lapte, 250 grame de unt (sau margarina).

Aceasta prajitura se prepara in modul urmator:

- Blatul: Cele opt albusuri si praful de sare se bat spuma cu mixerul. Dupa ce albusurile s-au intarit atat de bine incat, daca intoarceti bolul invers, acestea nu cad, se adauga treptat cele 200 de grame de zahar si se bat cu mixerul pana ce tot zaharul a fost incorporat. Urmatorul pas consta in punerea a celor trei linguri de mac, a celor cinci linguri de faina si a linguritei de bicarbonat de sodiu peste spuma de albusuri si zahar. Toate acestea se amesteca usor cu o lingura (este indicat ca lingura sa fie de lemn) cu miscari usoare si putine, de jos in sus pana se amesteca toata compozitia. Punem intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptor pana cand se rumeneste putin deasupra si trece testul scobitorii.  Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem afara, dezlipim foaia de copt si lasam sa se raceasca pe un gratar.

- Crema se prepara astfel: cele opt galbenusuri se amesteca cu o cana de zahar si cu zaharul vanilat (sau vanilia) si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele trei linguri de faina si o cana de lapte si se amesteca usor. Aceasta crema de oua se pune pe bain – marine pana se ingroasa. Trebuie amestecat din cand in cand pentru a nu se prinde de vas. Dupa ce aceasta crema s-a intarit se lasa sa se raceasca. Intr-un bol punem pachetul de unt (sau margarina) si il mixam, apoi adaugam treptat din crema de oua peste unt pana se face o crema consisteta. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga vanilie.

- Asamblarea: punem blatul pe un platou; apoi, pe blat adaugam jumatate din crema. Peste crema se pun aproximativ trei pachete de biscuiti picnic cu cacao (sau orice fel de biscuiti cu cacao) inmuiati in rom (daca nu aveti rom puteti sa puneti apa si peste esenta de rom). Dupa ce am pus biscuitii inmuiati in rom adaugam jumatatea ramasa de crema (pentru cei care iubesc gustul de cafea sau ness, pot sa puna in aceasta jumatate de crema o lingurita de ness si sa amestece bine), iar deasupra se presara nuca de cocos.

Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu