Alba ca zapada

Alba ca zapada este o prajitura simpla si gusoasa, care se face destul de repede. Pentru foi aveti nevoie de: 500 grame de faina, 200 grame de margarina, doua galbenusuri, 100 grame zahar pudra, trei linguri samantana, un praf de sare si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.

Galbenusele se amesteca cu mixerul cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga bicarbonatul de sodiu, sarea si smantana. Se amesteca toate, iar la final se adauga faina. Va rezulta un aluat care se imparte in patru parti egale si se fac foi care se rumenesc la cuptor pe tava tapetata cu foaie de copt. Acestea se lasa la racit. Intre timp, pregatim crema.

Pentru crema avem nevoie de ¼ cana de zahar, apa, trei albusuri, doua plicuri de zahar vanilat, un pachet de unt si doua linguri cu zahar.

¼ cana de zahar se pune pe foc cu apa cat cuprinde pana cand se face un sirop. Intre timp, se bat albusurile spuma tare de tot. Se pun cele doua plicuri de zahar vanilat, apoi se toarna siropul inca fierbinte si se amesteca pana cand se raceste.

Separat, se freaca untul cu doua linguri de zahar pana devine spuma. In untul frecat se adauga pe rand albusul, pana cand este gata. Se lipesc cate doua foi cu marmelada acrisoara, iar la mijloc se pune crema.

Pentru glazura aveti nevoie de: 200 g ciocolata, care se pune la topit cu cateva linguri de lapte. Se pune fierbinte pe prajitura si se intinde; apoi se fac modele din linii de ciocolata sau cum va ghideaza creativitatea.

Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu