O inventie care a schimbat ideea de spalare automata: masina de spalat fara detergent

Cand folosim o masina de spalat ne e teama de doua lucruri: sa nu avem facturi prea mari la apa si la curent si sa nu ne trezim cu boli de piele de la detergentii automati. Daca prima problema nu prea are rezolvare imediata, cea de-a doua este deja rezolvata de acum trei patru ani, atunci cand chinezii au schimbat total modul in care privim spalarea automata. Concret, cercetatorii chinezi au reusit sa puna la punct o masina de spalat rufe care spala fara detergent.

Nu prea intelegeti cum poate aceasta masina sa spele rufele fara sa aiba agentii chimici pentru a scoate petele sau a igieniza rufele? Explicatia e mai simpla decat v-ati astepta. Chinezii au inlocuit detergentii cu un curent electric trimis in apa din masina. Curentul intrat in apa duce la formarea de atomi alcalini si acizi, care sunt mult mai buni si mai „eco” decat orice detergent de pe lumea asta. Curatarea materialelor de microbi se face iarasi foarte simplu, deoarece apare procesul de electroliza, apa separandu-se in ioni pozitivi si negativi cu oxigen si hidrogen. Murdaria dispare si ea imediat, insa nu in totalitate, totusi, daca discutam de pete vechi cum sunt cele de cafea, de exemplu. Inventia chinezilor se poate folosi si pentru spalare normala, cu detergenti, curatarea in modul fara detergent este cu pana la 25% mai buna decat in cazul rufelor spalate cu masinile normale.

Astfel, prin folosirea masina de spalat mediul este protejat, pielea este ferita de alergii si de alte manifestari dermatologice severe, iar tesaturile rezista pentru mai mult timp. Acest tip de electrocasnice e deja popular in Orient si in Europa, fiind eficient mai ales in tarile unde detergentii nu sunt asa calitativi si e o cale foarte buna de a scapa de orice boli provocate de chimicalele din acestia fara a renunta la igiena perfecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu