Cum sa-ti amenajezi biroul ca sa fii mai productiv si sa te simti mai bine la locul de munca?

http://www.cador.ro/
Cel mai important la locul de munca este sa va simtiti bine, sa lucrati cu placere, sa va placa biroul unde va desfasurati toata activitatea zilnica. Biroul nu trebuie privit niciodata doar ca un simplu spatiu unde sunteti obligat sa stati opt ore sau mai mult, ci este un loc al dvs., care va poate afecta pozitiv sau negativ modul in care lucrati si productivitatea zilnica.

Mobilierul pe care-l folositi trebuie sa fie aranjat cat mai „aerisit”, sa existe loc sa va miscati, sa nu va loviti, culorile sale trebuie sa fie cat mai aproape de cele pe care le preferati si sa fie cat mai confortabil. Pardoseala e bine sa nu fie din materiale pe care se aluneca usor, sa fie cat mai bine fixata si cat mai putin zgomotoasa pentru a nu-i deranja si pe ceilalti din jur. Pentru mai multa intimitate pot fi montate partitii din sticla sau usi din sticla batante pentru ca miscarea dintr-un birou in altul sa fie cat mai simpla si mai eficienta. Si aranjarea mobilierului tinand cont de anumite reguli poate sa va influenteze in bine productivitatea. Daca mobila e pozitionata la intamplare in birou, atunci si dvs. va veti simti oarecum stingherit, va va fi greu sa va acomodati cu locurile de unde luati un act important sau va puteti relaxa pentru cateva minute.

Cum biroul e un loc al dvs., e bine sa aveti si obiecte personale puse pe birou sau pe diverse etajere, prin dulapurile din birou. Biroul trebuie sa fie proportional cu dimensiunile camerei si cu statura dvs. pentru a lucra cat mai repede si mai bine, fara sa aveti dureri de coloana in timp ce redactati documente importante. Daca biroul trebuie sa fie neaparat mai mare, e bine sa-l pozitionati pe colt, daca va e suficient si unul mic, e bine sa fie mobil si usor de deplasat unde aveti nevoie in spatiul dat. Scaunele de la birou trebuie sa fie suficiente pentru a sta pe ele si invitatii sau oamenii care au de discutat cu dvs., dar, in acelasi timp, sa fie si cat mai confortabile si adaptate pozitiei normale a coloanei vertebrale.

Foarte important este si utilizarea biroului doar pentru lucru si nu pentru mancat sau relaxare continua si depozitare de tot felul de hartii si cutii. De preferat ca depozitarea sa aiba loc pe diverse polite, in dulapuri inalte. In timpul pauzelor e bine sa existe un loc special pentru relaxare, nu sa stati pe scaun, si de preferat si o canapea, un fotoliu mai confortabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu