Stelele de mare in forma de perna

Stelele de mare ca grup sunt denumite dupa forma lor specifica, steaua, insa multe specii s-au gandit sa schimbe ceva. Daca la nivel genetic tot stele de mare sunt, stelele-perna nu ar fi recunoscute la prima vedere ca facand parte din grupul stelelor de mare.

Nu au nici corpul la fel, nu au nici brate sau piele care sa semene cu cele ale stelei de mare. De obicei sunt acoperite de niste spini, au putin peste 25 de cm lungime si latime si au foarte multe culori. Daca stelele de mare sunt niste pradatori foarte buni, capabile sa vaneze si sa prinda prada, s-o termine rapid, stelele de mare in forma de perna nu prea se dau in vant dupa vanat si duc o viata mai placuta.

Se hranesc cu plante, cu niste corali, dar asta foarte rar. Ele sunt si casele preferate pentru foarte multe animalute din oceane, existand o relatie simbiotica foarte ciudata intre ele. Pestii mici pot trai in corpul principal al stelei de mare, plin cu apa, in timp ce nevertebratele traiesc in afara corpului lor, printre spinii care ii protejeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu