Masini de gaurit cu masa

Atunci cand esti in cautare de masina de gaurit de banc trebuie sa apelezi ori la Google pentru niste informatii serioase ori la magazinele de profesionisti. Asta se intampla deoarece diversitatea lor nu ne lasa sa alegem atat de simplu si complexitatea utilitatii lor ne pune de asemena in dificultate. Masinile de gaurit cu masa si coloana sunt destinate operatiilor de gaurire si zencuire. Arborele principal este prevazut cu con Mk ii si Mk iii, in care se instaleaza mandrina de gaurit si sculele pentru prelucrare.

Masa poate fi rotita pana la 360 de grade, prin intermediul fuzetei, si inclinata pana la +/- 45 de grade, fata de placa de baza, oferind posibilitatea prelucrarii gaurilor sub unghiuri diferite. Masinile de gaurit sunt dotate cu instalatie de iluminare a zonei de lucru. Masinile de gaurit cu masa sunt de mai multe feluri. incepem prin a mentiona de masinile de gaurit cu coloana care au in dotarea standard masa inlcinabila si reglabila pe inaltime. Raportul pret-calitate le recomanda pentru atelierele mecanice si scolile profesionale. Pe de alta parte avem si masinile de gaurit si filetat de banc, cu talpa si masa inclinabila si avans continuu al turatiilor care sunt solicitate in atelierele mecanice si de intretinere.

Mai avem si masina de gaurit si de frezat metale de banc, iar aceasta - prin posibilitatile sale, inclinarea capului, operatiuni atat de frezare cat si de gaurire, monitorizarea operatiunilor cu ajutorul afisajelor le recomanda pentru piese unicat si serie mica, ideale pentru laboratoarele de cercetare aplicata, ateliere de intretinere si mica productie. Cand alegem o astfel de masina de gaurit de banc cu masa, trebuie sa stim clar pentru ce anume o alegem si sa nu dam banii in zadar, deoarece investitia se va dovedi a fi  inutila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu