Frigiderul modern si functiile sale

Multitudinea de oferte de electrocasnice pentru bucatarie face foarte dificil de ales, in prezent, chiar si un banal frigider. Si asta numai si numai pentru ca in era tehnologiei din ce in ce mai avansate nimic nu mai este „banal” ci totul tinde catre perfectiune. Este si cazul racitoarelor de orice fel pentru bucatarie, de la frigidere clasice si pana la combine frigorifice, racitoare de bauturi sau minibaruri, toate venind astazi cu functii din ce in ce mai diverse si mai avansate ca tehnologie.

Producatorii au lansat chiar si electrocasnice cu Android, care pot fi legate la un sistem inteligent al intregii case. Dar pana ce acest tip de electrocasnic va cuceri si piata din Romania, sa vorbim despre realitatea noastra si despre functiile moderne ale refrigeratoarelor de pe piata de la noi. Pe segmentul constructiv, un succes il reprezinta, in ciuda pretului ridicat, frigiderele si combinele frigorifice side by side, cu doua sau cu patru usi, cu congelatorul situat fie in partea superioara, fie in cea inferioara sau langa frigider la modelul cu doua usi.

Modelele side by side pot parea ca ofera spatiu dublu de depozitare, fiind considerate ideale pentru familii mai numeroase, insa recomandarea ar fi sa analizati foarte bine spatiul din cateva modele diferite inainte de a lua o decizie. Pe segmentul functii si tehnologie, noile electrocasnice pentru racit se disting de cele de prima generatie in primul rand prin sistemul de dezghetare, Daca primele generatii aveau decongelare manuala (obligatorie la anumite intervale de timp) astazi exista electrocasnice no frost, care nu mai necesita decongelare, sau electrocasnice cu dezghetare automata. O dotare foarte cautata a electrocasnicelor de ultima generatie este afisajul electronic, la fel ca si comenzile digitale, de pe ecrane touchscreen, care pot regla temperatura si pot comuta intre moduri diferite de functionare. De asemenea, unele dintre aparatele moderne pentru racit dispun de sertare cu temperatura reglabila in mod independent, unul dintre acestea fiind de exemplu cel destinat carnii.

Pentru siguranta consumatorilor, exista astazi frigidere si combine frigorifice al caror interior este antibacterian, aceste modele fiind dotate cu ioni de argint care impiedica formarea bacteriilor, ciupercilor si mucegaiului in frigider. Dotari precum dozatorul de apa sau dispenserul pentru gheata, amplasate ambele pe exteriorul frigiderului sunt deja extrem de populare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu