Pilotele din puf gasca, alegerea perfecta pentru o iarna calduroasa in confortul locuintei tale

Pe vremuri eram invatati sa stam iarna in plapuma, langa gura sobei din casa bunicilor si sa ascultam povesti despre razboi sau despre balauri sau zmei neinfricati care se bateau cu oricine pentru a apara tinuturile unde se aflau. Plapuma este foarte buna pe timp de iarna, e groasa, tine de cald, insa se intretine greu, e foarte grea si poate apasa asupra corpului, se spala greu, poate sa fie adapost pentru sute de acarieni, asa ca e de preferat sa o schimbam cu pilote puf gasca.

Pilotele sunt la fel de calduroase, sunt usoare, au un aspect modern, pot fi depozitate intr-o sacosa din polietilena si nu ocupa loc mult. Puteti lua pilote simple pentru toate anotimpurile sau pe cele duble pentru iarna, cele de vara sunt matlasate, cele de iarna au mai multa umplutura. Daca vreti sa fiti si la moda puteti lua pilote puf gasca pentru primavara-vara care se unesc si formeaza o pilota groasa pentru iarna. Umplutura formata din puf de gasca le face sa fie foarte usoare, sa tina cald, insa sunt mai greu un pic de intretinut si nu sunt recomandate celor care au alergii. Pentru ei exista pilote din fibre sintetice, mai ieftine si prin care circula aerul mai usor, antialergice si simplu de spalat.

Pilotele e bine sa fie spalate la o spalatorie ecologica, sa fie depozitate in spatii unde nu e umezeala si unde nu e praf excesiv, bine aerisite. In general, pilotele se aleg si in functie de numarul de persoane si de marimea patului, ideal fiind sa acopere toate persoanele din pat si sa se muleze pe latimea si pe lungimea patului. Ca sa o ai mai mult timp, pilota ar trebui sa aiba o husa de protectie din tesaturi de calitate, care o va feri de umiditate si de transpiratia ta, dar trebuie avuta grija mare ca husa sa poata fi bagata in masina alaturi de pilota.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu