O afacere la inceput de drum are nevoie de servicii de contabilitate eficiente si de calitate

Ai o afacere recent lansata si nu prea te descurci cu tot ce inseamna contabilitate? Te-ai saturat de interviuri cu asa-zisi contabili care iti cer mult si ofera putin? Recomandarea noastra e sa apelezi la o firma specializata care are servicii de contabilitate de calitate si inteligent gestionate. O firma de contabilitate cum e si www.firmadeconta.ro, alaturi de clientii sai de peste 19 ani, stie mai bine cum se conduce o afacere, pentru ca are experienta imensa in campul complicat al contabilitatii si gestionarii sale.

Oferind servicii de contabilitate si financiare complete, optimizare fiscala sau audit, firmadeconta.ro e potrivita pentru o afacere mai mica sau mai mare in masura in care preferi sa ai o echipa de experti contabili care sa se dedice contabilitatii afacerii tale-sunt unii administratori, manageri, care prefera sa stie ca doar o persoana se ocupa de nevoile firmei. Experienta anterioara este iar un punct important pe lista de avantaje ale contractarii unei firme de prestari servicii de contabilitate deorece se pot remarca contacte utile si chiar relatii importante fara nici un leu cheltuit in plus. Cum pretul e intotdeauna primul pe lista, inainte de cele mentionate anterior, trebuie sa fii atent cand si cum te va taxa firma care iti pune la dispozitie servicii de contabilitate-la www.firmadeconta.ro toate acestea se negociaza si se prezinta clar la prima intalnire si consultanta gratuita pentru afacerea ta. In plus, Firma de CONTA are angajati calificati, autorizati, experti contabili care pun pret pe seriozitate si promptitudine mai presus de orice.

Ca sa te convingi de calitatea serviciilor oferite poti citi testimonialele de pe site – de precizat ca mereu vei avea alaturi de tine, oricand, 15 experti -experti contabili, consultanti fiscali, auditori financiari. La final, dupa ce alegi firma de contabilitate nu vei avea de facut decat sa aloci cat timp vrei doar pentru dezvoltarea afacerii si planificarea pasilor care trebuie facuti in viitorul apropiat.

Adevaruri uluitoare despre structura Pamantului

O greutate suficienta poate deforma uscatul. In 2002, vreme de o luna, blocuri masive de gheata din Antarctica s-au prabusit in apa. O greutate de 720 miliarde de tone a disparut dintr-o data. Miscarea deosebita i-a alertat pe oamenii de stiinta care s-au temut ca vulcanii vor deveni instabili si rocile si lava vor incepe sa se resimta dupa o asa schimbare brusca. Daca toata gheata din Antarctica s-a topi, nivelul apelor se va ridica cu 60 de metri, solul se va ridica si el, insa nu in acelasi ritm, de unde scufundarea tuturor oraselor. Cam tot uscatul din Antarctica este suprimat de bucatile uriasa de gheata de deasupra, in prezent o buna parte din continent stand sub ape pentru ca greutatea ghetii e mult prea mare. 95% din ocean este inca un mister pentru oameni. Desi apa acopera 71% din suprafata totala a Terrei, omul a explorat doar vreo 5%. Lumina solara nu trece de 275 de metri adancime. De la 30 de metri adancime deja totul se intuneca. Multe specii de pesti si vietuitoare acvatice mor din cauza ca nu sunt ajutate sa se dezvolte, aciditatea oceanelor a crescut dupa Revolutia Industriala, omul a inceput sa pescuiasca haotic, fara responsabilitate pentru fauna acvatica. Anual, oamenii arunca in apa 180 de milioane de tone de deseuri toxice si excremente, de unde si distrugerea faunei si florei subacvatice si a intregului ecosistem. Oamenii nici nu pot ajunge pana la fundul oceanului pentru ca presiunea e uriasa si pot fi striviti de vii. Groapa Marianelor este cea mai adanca parte a oceanului. Chiar si la cei 10.900 de metri adancime ai sai, uriasa groapa tot adaposteste pe fundul sau cateva specii acvatice ciudatele.

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o sanie

Săniușul este un sport de iarnă care a fost și a rămas una dintre cele mai îndrăgite activități ale copilăriei. Când ești copil, nimic nu este mai plăcut decât să îți petreci timpul liber pe derdeluș, alături de prietenii tăi. Chiar dacă aveai o sanie scumpă, modernă, clasică sau pur și simplu doar o bucată de plastic, un lucru era sigur, dealurile și derdelusurile din jurul orașului erau gratuite. Fie că ai 8 sau 30 de ani, niciodată nu este prea târziu pentru a te da cu sania.

Recomandări de vârstă. Fiecare sanie de zăpada vine cu o recomandare de vârstă. Că urmare a acestor recomandări, poți selectă sania perfectă pentru copilul tău. Asigură-te că vei cumpara sania potrivită pentru copilul tău! Capacitatea de greutate. Următoarea preocupare de pe lista ta, ar trebui să fie capacitatea de greutate a saniei. Dacă ai mai mulți copii, este bine să cumperi mai multe sănii. Dacă vrei o sanie pentru întreagă familie, caută o sanie cu o capacitate mare de greutate și o manevrabilitate bună. Materialul din care sunt confecționate. Săniuțele pot fi confecționate dintr-o varietate mare de materiale: vinil, lemn, metal sau spumă. Fiecare material folosit are avantajul lui. Spre exemplu: Spuma este folosită pentru săniile ușoare, care ating viteze foarte mari. Fierul si lemnul se folosesc pentru săniile durabile cu stabilitate sporită. Vinilul este folosit pentru confecționarea săniilor gonflabile, rezistente și confortabile.
Siguranță. Din moment ce săniușul este, în principal, un sport pentru copii, este important ca atunci când vrei să cumperi o sanie să te gândești la siguranța lor. Alege o sanie potrivită pentru dimensiunea și vârstă copilului tău. Tipurile de sănii. Deși săniușul pare un sport simplu, nu este chiar așa.

Alegând un anumit tip de sanie, vei influența viteza, siguranța, confortul sau greutatea. Astfel, sania grea va fi mult mai greu de urcat a deal, dar îți va oferi un control mai bun, în timp ce sania ușoară se transportă foarte ușor, dar nu are o manevrabilitate foarte bună. Acum că știi cum trebuie să alegi o săniuță, îți recomandăm să arunci o privire în magazinul online http://www.saniute.ro/ pentru a comanda o sanie de înaltă calitate.

Atractii turistice pe care era sa le pierdem

Taj Mahal si armamentul militar. Este socant, insa publicul si liderii Agra au urat monumentul care le aduce bani si faima. Taj Mahal este un monument pe care nu vrei sa-l ratezi cand te afli in India, a carui istorie zbuciumata a inclus distrugeri masive, indiferenta din partea liderilor si mult sange varsat. Construit initial ca un mormant pentru sotia unui lider uriasa, Shah Jahan, monumentul a fost una dintre cele mai mari realizari ale timpului sau. Dupa moartea imparatului, cladirea a fost data uitarii. Britanicii au transformat monumentul intr-o locatie militara. Garnizoana a luat locul forturilor, zidurile au fost distruse, interiorul facut praf.

Dupa ce britanicii si-au facut de cap, autoritatile au lasat la mana sortii monumentul a carui distrugere a continuat. Multe monumente din zona au fost facute bucati si date in toata Europa. Ceasul final venise pentru Taj Mahal. Cu toate astea a scapat ca prin minune dupa ce licitatia de preluare pe bucati din Londra a fost un esec. Intre timp, a fost renovat si in 1983 a fost inclus in patrimoniul UNESCO. Colosseumul si lupta cu timpul. Colosseumul din Roma a trecut testul timpului si inca se tine pe picioare dupa ce a indurat. Are 2.000 de ani, iar cele doua treimi ramase din faimoasa constructie este o dovada a modului in care ingineria romana a reusit sa puna la punct o cladire care a rezistat atatea sute de ani. Ars de foarte multe ori si lovit in timpul luptelor, Colosseumul nu a cedat si si-a continuat existenta.

Pentru ca era locul unde murisera foarte multi martiri crestini, monumentul a fost la un pas sa fie distrus in intregime de imparatii crestini. Hotii au ajuns sa fure bare de otel din structura sa, caramizi, materiale de constructie. Traficul si metroul, vibratiile continua sa distruga monumentul, insa autoritatile se chinuie sa-l „tina in viata” prin consolidari permanente.

Evenimente culturale si muzicale din Iasi

Iasul este prin excelenta un oras cultural. Manifestarile culturale predomina in Iasul lui Eminescu si al lui Creanga asa ca ar fi pacat sa le ratezi. Cele mai interesante evenimente iasi nu sunt intotdeauna usor de gasit, asa ca Internetul va poate ajuta sa le descoperiti in timp util si sa participati la ele in masura timpului disponibil. Radio Iasi, cel mai ascultat radio regional, prin intermediul paginii sale web http://radioiasi.ro, va pune la dispozitie cel mai complet ghid cultural axat pe evenimente iasi pe care nu ar trebui sa le ratati.

In sectiunea evenimente iasi sunt publicate saptamanal cele mai bune manifestari culturale si muzicale din Iasi si din alte judete ale Moldovei. Fiecare eveniment are specificate data si orele de desfasurare, sunt amintiti participantii, invitatii speciali. Dezbateri, lansari de carte, festivaluri, expozitii, concerte, toate sunt adunate intr-o singura pagina de evenimente iasi, cu arhiva aferenta. Puteti astfel sa nu ratati intalnirea cu scriitorul dvs. favorit sau cu artistul pe care-l indragiti, sa cititi cele mai recente carti ale scriitorilor importanti pentru viata culturala ieseana. Pentru cei care se grabesc si nu au timp sa umble prin arhiva, in pagina dedicata evenimentelor exista si un motor de cautare foarte bine pus la punct, puternic, cu optiuni suplimentare de cautare avansata si aplicarea filtrelor pentru cautari precise. In plus, harta interactiva asociata fiecarui eveniment, cu ajutorul Google Maps, va indruma exact spre locul in care va avea loc evenimentul la care intentionati sa participati, pentru a ajunge la timp si a nu rata nici un minut din intalnirea cu artistul sau scriitorul favorit.

Pe langa afisul evenimentului, in sectiunea evenimente iasi sunt postate si cateva repere, informatii esentiale despre eveniment, pareri ale protagonistilor sau declaratii interesante ale unor artisti care vin sa faca spectacol la Iasi. Asadar, cu Radio Iasi online veti sti mereu cand si unde se intampla un eveniment care merita sa fie pe lista dvs. de iesiri.

Lucrari impecabile de intretinere gradini

O gradina frumoasa si rezistenta in timp nu e suficient sa fie doar bine amenajata si proiectata, ci trebuie sa se investeasca si in intretinere gradini. Gradina are nevoie de o atentie deosebita fata de alte spatii cu vegetatie de prin jurul casei si asta deoarece amplasarea ei si modul in care a fost proiectata determina niste schimbari uneori invizibile, alteori vizibile si cam greu de remediat. Ca sa nu ajungem in astfel de situatii, cea mai buna solutie o reprezinta firma Eco Garden Construct, care are drept activitate secundara cea de intretinere gradini in Cluj si judetele invecinate din Transilvania, dar si in Bucuresti.

Echipa Eco Garden Construct poate sa ofere scarificare terenuri si improspatarea lor sau straturilor de gazon pe care se observa o pasla urata, murdara, poate fertiliza gazonul si plantele cu substante eco-friendly si foarte bune pentru o crestere si o dezvoltare ca la carte a acestora. De asemenea, pentru ca orice gradina are si daunatori care tot apar si isi fac cuiburi printre plante sau printre firisoarele de gazon, dar si plante „parazite”, tratamentele fitosanitare asigurate de firma sunt mai mult decat necesare, serviciile incluzand erbicidarea selectiva si tratamente de prevenire si combatere a bolilor si daunatorilor. In cazul in care exista sisteme de incalzire si racire plasate in spatiile exterioare gradinii se pot face revizii si reparatii pentru intretinerea corecta a instalatiilor de incalzire.

Daca in gradina sunt si pomi fructiferi sau vita de vie, atunci Eco Garden Construct poate taia pentru dvs. pomii si vita de vie, asigurand taieri de fructificare, rodirea periodica, taierile in verde, ciupirea lastarilor, ideale pentru intretinere gradini. Nu in ultimul rand, pot fi toaletati arborii si arbustii prin tehnici sigure si usor de aplicat. Colaborarea cu producatori de plante si pepiniere nationale si internationale, precum si efectuarea plantarilor special in Europa sau tari precum Azerbaidjan sau Turkmenistan, certifica inca o data expertiza si experienta vasta a Eco Garden Construct, garantand calitatea ireporsabila a serviciilor oferite.

Ciudatenii despre chelneri si bacsis

Servirea e mai buna cand nu exista bacsis. Tarile unde nu se da bacsis la restaurant poate stiu ceva. Restaurantele unde nu s-a mai permis bacsis dar s-au integrat gratuitati in meniu au avut de castigat si servirea a fost ireprosabila. Cei mai multi oameni tind sa ofere acelasi bacsis indiferent de situatie. Ca sa scoata bani buni, chelnerii incearca sa ia comenzi in fuga de la cat de multi clienti apuca, de unde si servirea care lasa de dorit.

Un bacsis mic poate sa-i indice chelnerului ca mai are de lucrat la servire si management. Cand nu mai exista bacsis, chelnerul nu face discriminari in functie de cati bani dau clientii, relatia cu ceilalti colegi din staff-ul restaurantului se imbunatateste. Ca rezultat, calitatea mancarii creste, la fel si calitatea experientei unei mese luate la restaurant. Chelnerii alternativi. Sa ai chelneri foarte buni la restaurant e o provocare pe care putini pot depasi cu succes. O zi mai proasta a unui chelner poate costa patronii restaurantului mii de euro sau dolari. In China, problema chelnerilor cu toane si probleme a fost rezolvata de vreo 12 roboti-chelneri.

Ei merg pe biciclete si duc comenzile in timp record la ce mese sunt dorite. La intrare, clientii sunt intampinati de robotei-PR care le vorbesc dulce clientilor si ii invita la masa si sa consulte meniul zilei. Daca totusi vi se pare cam impersonala experienta cu roboti-chelneri, puteti sa mergeti la un restaurant din Japonia unde va servesc… macacii. Cele doua maimute dragalase aduc bautura clientilor si asteapta linistite sa le dai bacsis. Bacsisul insa nu e reprezentat de bani-macacii nu prea se duc la shopping in padure ca nu au un Mall - poate leul sa puna de-un shopping center pe viitor, ca doar el e The King…-. In schimb, le puteti da boabe fierte de soia pe care le adora si le primesc vesele ca bacsis. Indexul economic al chelneritelor focoase. Pana sa devii celebra, trebuie sa treci de faza chelneritei si privirilor indiscrete catre solduri, organele tale sexuale, sanii si picioarele sexy. Cu cat chelneritele sunt mai frumoase, cu atat economia are de suferit.

Poti sa platesti taxele din ce castigi de pe urma chelneritelor, insa nu prea e usor sa si obtii profit. Pe timp de criza nu prea mai ai chelnerite care sa stea pe cateva sute de euro si sa depinda de bacsis; fetele aleg sa se faca modele, actrite, sa promoveze produse, sa fie imaginea unor branduri. Cand nu se vor mai putea face bani buni din aceste joburi, chelneritele vor reaparea pe firmamentul si catwalk-ul restaurantelor.

Arta Mobilei, magazin de mobila la comanda din Bucuresti

Ti-ai deschis de curand un spatiu comercial, un hotel, un bar, club sau alt tip de spatiu asemanator pentru cumparaturi, distractie, sau locuit in Bucuresti? Cauti un magazin de mobila la comanda bucuresti de unde sa iei piese de mobilier ieftine si de cea mai buna calitate?

ArtaMobilei.ro, cel mai bun magazin de mobila la comanda bucuresti este raspunsul la aceste intrebari. Cu experienta de peste opt ani si o echipa de profesionisti care sunt atenti mereu la detalii si la pretentiile clientilor, Arta Mobilei va pune la dispozitie o oferta de mobilier comercial din PAL si MDF pentru amenajarea spatiilor de prezentare si expunere pentru produsele dintr-un supermarket, de exemplu, avand componente din metal si sticla sau accesorii si corpuri speciale proiectate in cele mai variate forme.

Mobilierul cumparat de la fabrica de mobila la comanda bucuresti Arta Mobilei poate fi pus in magazine de bijuterii, supermarketuri, poate fi folosit pentru rafturi si accesorii pentru mazagine GSM, patiserii, panificatie, sau chiar mall-uri. Consultanta si proiectarea si livrarea si montajul sunt asigurate de producator, pot fi comandate chiar si insule pentru magazine, mobilier pentru receptiile magazinelor. Pentru baruri, cluburi, lounge baruri, restaurante, Arta Mobilei poate confectiona canapele, fotolii sau mese, masute, baruri, podiumuri. Pentru locatiile mai sofisticate se pot face beach bar-uri, pergole, se poate contura designul cafenelelor, teraselor sau restaurantelor, pot fi capitonati peretii si stalpii.

Mobilierul e realizat la comanda in functie de ce dimensiuni si culorise prefera, poate fi accesorizat in functie de gusturile clientului, garantia este de doi ani, iar termenul de realizare este de cel mult 20 de zile lucratoare de la preluarea si confirmarea comenzilor. Daca alegi fabrica de mobila la comanda Bucuresti, Arta Mobilei nu esti nevoit sa treci prin mana intermediarilor, poti da un e-mail echipei si vei fi sunat de un consultant pentru a ti se oferi o propunere de oferta si preturi speciale pentru tine.

Structuri intrigante si istoria lor bizara

Cel mai mic zgarie-nori din lume. Cel mai mic zgarie-nori din lume se afla in Texas si nu are cum sa treaca neobsevat. Cladirea de 12 metri inaltime are patru etaje, fiecare etaj ocupand 11 metri patrati. Scarile ocupa 25% din spatiul interior, facand cladirea sa fie nelocuibila. Asadar, cine a investit nebuneste in asa o cladire si de ce se cheama „zgarie-nori”? Legenda spune ca, in timpul bumului petrolier din 1919, a fost descoperit un zacamant petrolier in vecinatatea orasului. Multi localnici si-au vandut drepturile asupra petrolului si au ajuns miliardari. Pentru ca erau foarte multi cei care voiau sa faca afaceri, J.D. McMahon a venit cu o idee sa nu mai se stea in corturi la colt de strada. Asa ca a promis ca va face o cladire speciala pentru purtarea negocierilor. Dupa ce si-a prezentat schitele le-a vandut imediat pentru 200.000 de dolari. Totusi, un detaliu a omis intentionat McMahon sa specifice: schitele erau facute in inch si nu un metri. Cand investitorii au terminat constructia au vazut socati ca era prea mica fata de ce isi imaginau ei. Cu toate ca au incercat sa dea vina pe el, McMahon a scapat basma curata pentru ca si casa lui era construita tot dupa schite in inch. Cladirea a fost abandonata cand Marea Depresiune a lovit zona si intreaga America, in 1929.

Firele si carligele de pescuit

Pe piata cele mai intalnite fire de pescuit sunt cele din nylon si se pare ca mai nou s-au relansat firele din material textil. Firele din nylon sunt prelucrate prin polimerizarea firelor sintetice poliamidice, pe cand cele fin fir textil sunt materiale foarte rigide, unele dintre ele avand rezistenta de 10 ori mai mare decat rezistenta otelului.

Diferenta dintre firele nylon si cele textile este una destul de simpla, impartindu-se totusi pe mai multe categorii. Firele din nylon au o elasticitate mult mai crescuta decat cele din materialul textil, ceea ce face mult mai greu de realizat prinderea pestelui in carlig datorita faptului ca firul nu este rigid 100%, pe cand la firul din textil observam o rigiditate foarte crescuta si o mare usurinta la capturarea pestelui.

Totodata, firele din nylon nu rezista foarte bine la ultraviolete si nu are rezistenta la frecare foarte mare, ceea ce determina pescarul sa fie nevoit sa schimbe firul o data pe an. Firul din nylon are si avantaje, cum ar fi faptul ca ofera o lansare foarte usoara, este foarte usor de procurat, cu timpul a devenit din ce in ce mai bun (in raport cu ce se gaseste pe piata in momentul de fata), elasticitate lui ofera si o relansare foarte usoara in cazul unei lansari usoare, si este si compatibil cu orice fel de inele ale unditei. Firul textil de altfel are si el avantajele si dezavantajele lui, ca si avantaje observam rezistenta de aproape trei ori mai mare decat a firului de nylon (calculat la aceleasi diametre), durata sa de viata este de aproxiamtiv trei ani datorita faptului ca este foarte rezistent la uz si ajuta foarte bine la intepatul pestelui in carlig deoarece constanta sa de elasticitate tinde catre 0; ca si dezavantaje se remarca faptul ca aluneca foarte greu pe inele, ceea ce impune nevoia unor inele de calitate superioara care totodata sunt mai scumpe, pretul firului in sine este mai ridicat substantial decat cel de nylon, si faptul ca firul este intr-atat de rigid face lansarile sa fie nevoite sa fie efectuate corect de fiecare data, deoarece o relansare a firului este grea.

Firele de pescuit trebuie sa fie mereu folosite cu cap, astfel incat atunci cand se pescuieste la pesti mici, firul trebuie sa fie subtire si el, deoarece cu cat firul este mai gres cu atat perioada de intepaturi este mai mica. Pe langa firele de pescuit, important mai este si carligul, fiindca acesta este cel mai aproape de peste. Astfel, carligele au si ele cateva aspecte ce trebuie sa fie respectate, mai ales ca in ziua de azi exista sute de carlige de pescuit pe piata.

Carligul in primul rand trebuie sa fie foarte ascutit pentru a putea sa se infiga usor in gura pestelui. Totodata trebuie sa fie verificat sa nu fie tocit sau prea uzat, fiindca in acest fel carligul va provoca rani pestelui, si totodata cu cat ii va accentua mai tare rana cu atat pestele va avea posibilitatea sa scuipe carligul mult mai usor. Din acest motiv, nu mereu un carlig mare si gros este cea mai buna varianta, desi bineinteles in momentul in care se pescuieste la peste mare carligul mult prea subtire s-ar putea rupe. Ceea ce se mai poate remarca este faptul ca pescuitul nu se face cu una cu doua, astfel incat ai nevoie de cateva sfaturi pentru a stii ce este de facut.

Despre iubire si sfintenie absurda

Este doar bine cunoscut ca in toate societatile foarte prospere viata erotica devine, cum zic moralistii, usuratica: adevaratul Amor se pierde si este inlocuit cu frivola galanterie. Fara formula moralistica, fenomenul acesta inseamna numai ca, in asemenea epoce, se slabesc pana la anulare anume norme de constrangere sociala, si viata sexuala apare in forma ei originara. Fiecare are atunci o duzina de iubite sau iubiti, simultan - o suma de duzini, succesiv.

Legarea de un singur individ este un efect de constrangere exterioara, economica si morala. Iar alegerea fatala dictata de geniul Speciei, perechea unica, ursita de natura sa procreeze un anume individ, e numai o copilarie teleologica a lui Schopenhauer, care astazi nu mai poate impresiona, cred, decat doar pe niste literati agiamii. Lasata in voia ei, si la adapostul unei prosperitati, prin urmare a unei libertati tot mai mari, dragostea sexuala se va face asemenea celorlalte satisfactii pur estetice. si "iubitul" se va turbura tot asa de putin ca "iubita" este acum cu altul, intocmai cum era adineauri cu dansul, cat de putin ne turbura pe noi astazi daca ne gandim ca altul asculta simfonia, priveste tabloul, ceteste cartea pe care o ceteam noi ieri; ori mai general: ca si altul ceteste, priveste, asculta, si se bucura, prin urmare, in felul sau, de acelasi obiect de arta ca si mine. Dintr-un antic si rau obicei de a da prioritate masculinului, am inceput fraza de mai sus cu "iubitul"; cititorul modern va intelege ca nu-mi da prin gand sa revendic pentru unul din sexe vreun privilegiu de initiativa, nici sa inchid pe celalalt in pasivitate absurda. Reciprocitatea in asemenea stare de lucruri va fi naturala si de la sine inteleasa. Este totusi posibila pentru omul modern indragostire cu termen lung, exclusiv localizata asupra unei fiinte. Aceasta se intampla, desigur, tipilor cu o viata interna excesiva, a caror inteligenta si fantezie de neobisnuita intensitate pot scoate din obiectul dragostei lor o profunziune de impresii care nu se pot seca decat intr-o existenta intreaga. Dar aceste nu sunt cazuri normale. La astfel de anomalii se gandeste La Rochefoucauld cand zice ca "adevarata dragoste" e ca strigoii: toti vorbesc de dansa, dar prea putini au cunoscut-o. si ne explica aceasta asemuire cu observatia stralucita ca cei mai multi nu s-ar "indragosti" daca n-ar auzi vorbindu-se de dragoste. Perspicacitatii miraculoase a acestui om nu i-a scapat nici aceasta maimutarie, cea mai desantata si mai neprevazuta din cate produce constrangerea si deformarea sociala.

Trubadurii ziceau femeii iubite: stapana; si invatatii au gasit toata terminologia ierarhiei feodale transpusa in lirica provensala. "Stapana" trubadurilor a trecut la poetii italieni din secolul al XIII-lea, si aici a fost, sub influenta teologiei mistice, inaltata la gradul de inger - Angel che par dal ciel venuta. Mai pe urma, prin reinnoirea platonismului la inceputul Renasterii, a ajuns "ingerul" cu totul transcendental: si sublimizarea "Stapanei" a mers asa de vertiginos, incat Ercole Strozzi, de exemplu, isi apostrofeaza dama - tocmai pe ilustra Lucrezia Borgia! - cu atributul superb: "Cauza cauzelor".

Omul, desperat probabil de epitetele confratilor, a vrut sa le puna varf la toate dintr-o lovitura, si a ridicat, cum vedeti, pe adorata pana aproape de anulare. Dar platonismul literar a fost atunci o moda de scurta durata. "ingerul" insa a avut viata foarte lunga si, destul de degradat (cum de obicei se intampla cu astfel de plazmuiri literare), si-a ispravit cariera la mahala - Angel radios!

Cele mai inspirate invitatii de botez originale

Originalitatea e esentiala atunci cand vine vorba de un eveniment important din viata ta, a familiei sau a copilului tau. Botezul, nunta, logodna si petrecerile asociate nu sunt intr-atat de reusite daca invitatii pe care ai mizat nu ajung la timp sau nu doresc sa vina pentru ca nu se simt atrasi de felul in care au fost chemati la eveniment. De aceea e important ca rudele si prietenii sa primeasca invitatii de botez, de exemplu, originale, lucrate cu atentie si inspirate, astfel incat sa isi doreasca sa participe la botez si sa-l cunoasca personal pe micut sau micuta.

Pentru ca timpul e pretios si un botez se organizeaza foarte greu, multe detalii trebuie puse la punct chiar si pe ultima suta de metri, cea mai buna solutie e cautatul de invitatii de botez in mediul virtual, in magazinele online foarte ofertante la acest capitol. happycards.ro este locul ideal de unde poti sa cumperi cele mai simpatice si mai inspirate invitatii pentru nunta, pentru botez sau marturii si accesorii. Invitatiile de botez sunt adaptate pretentiilor clientilor, astfel ca se pot achizitiona invitatii de botez clasice, simple, cu un fond colorat si un ursulet, de exemplu, intr-un colt, unele mai creative, cu snur, decupaje si imprimeuri sau fundita, dar si unele cu personaje din desene animate incluse in grafica invitatiei, viu colorate.

Fiecare invitatie e colorata diferit, insa tinand cont de sexul copilului – in oferta regasim invitatii de botez roz, pentru fetite, galbene, albastre, pentru baietei. Cine vrea sa aiba invitatii mai speciale poate comanda seturi pentru botez cu o grafica foarte atragatoare – un cartonas-invitatie cu bebelusul desenat si un decupaj interesant cu bebelusul intr-un trenulet, gata sa porneasca prin viata. Plicurile in care vor fi trimise invitatiile sunt personalizate, pot fi cumparate separat, sunt asortate cromatic cu invitatia si au imprimate personaje din desene animate zambitoare si colorate in ton cu plicul.

Modelele prezente pe site sunt atent realizate din hartie de calitate si culori adaptate celor mai inalte standarde de calitate. Acelasi site ofera si accesorii pentru botez – cruciulite, trusouri, baloane, hainute, lumanari, la preturi accesibile, de buna calitate, pentru un botez reusit din toate punctele de vedere. Plata comenzii se face la primirea produselor, e ramburs, iar transportul e gratuit peste comenzi de 250 de lei.

Cum poate social media sa prevada viitorul?

Comportamentul de cumparare. Datele oferite de social media sunt folosite de retaileri pentru a prezice comportamentul de consum si de cumparare. Unele magazine mari reusesc sa-si adapteze oferta pentru o anumita categorie de public si sa nu mai aduca produse care nu se vand intr-o anumita zona doar prin consultarea social media. Cumparaturile viitoare pot fi si ele prezise foarte usor: pe Facebook si Twitter foarte multi utilizatori isi schimba status-ul atunci cand doamnele raman gravide sau cand se casatoresc. Atunci comerciantii vor sti ca pe viitor se vor cumpara inele, invitatii de nunta, de botez, hainute pentru copii si le livreaza mesaje publicitare targetate. Nu te poti ascunde de ochiul vigilent al comerciantilor nici cand nu esti logat pe Facebook, asta pentru ca iti lasi „urmele” pe alte site-uri de cumparaturi, la banci, pe diferite site-uri speciale pentru platile online. Orice ai face tot ajungi in baza de date a comerciantilor. Exista deja tehnologie de detectare faciala care iti poate citi toate detaliile pornind de la chip, imbracaminte, accesorii, gen, varsta, rasa, marimi ale hainelor, emotiile. Chiar recunoastere dupa nume e posibila. Urmatorul pas pentru comercianti este sa-ti ofere acele mesaje targetate si sa iti vanda, sa te faca sa cumperi, sa-ti doresti sa cumperi produse pe care, la prima vedere, juri ca ti se potrivesc manusa si te intrebi cum naiba de stie advertiserul exact ceea ce iti place tie.