Servirea e mai buna cand nu exista bacsis. Tarile unde nu se da bacsis la restaurant poate stiu ceva. Restaurantele unde nu s-a mai permis bacsis dar s-au integrat gratuitati in meniu au avut de castigat si servirea a fost ireprosabila. Cei mai multi oameni tind sa ofere acelasi bacsis indiferent de situatie. Ca sa scoata bani buni, chelnerii incearca sa ia comenzi in fuga de la cat de multi clienti apuca, de unde si servirea care lasa de dorit.
Un bacsis mic poate sa-i indice chelnerului ca mai are de lucrat la servire si management. Cand nu mai exista bacsis, chelnerul nu face discriminari in functie de cati bani dau clientii, relatia cu ceilalti colegi din staff-ul restaurantului se imbunatateste. Ca rezultat, calitatea mancarii creste, la fel si calitatea experientei unei mese luate la restaurant.
Chelnerii alternativi. Sa ai chelneri foarte buni la restaurant e o provocare pe care putini pot depasi cu succes. O zi mai proasta a unui chelner poate costa patronii restaurantului mii de euro sau dolari. In China, problema chelnerilor cu toane si probleme a fost rezolvata de vreo 12 roboti-chelneri.
Ei merg pe biciclete si duc comenzile in timp record la ce mese sunt dorite. La intrare, clientii sunt intampinati de robotei-PR care le vorbesc dulce clientilor si ii invita la masa si sa consulte meniul zilei. Daca totusi vi se pare cam impersonala experienta cu roboti-chelneri, puteti sa mergeti la un restaurant din Japonia unde va servesc… macacii. Cele doua maimute dragalase aduc bautura clientilor si asteapta linistite sa le dai bacsis. Bacsisul insa nu e reprezentat de bani-macacii nu prea se duc la shopping in padure ca nu au un Mall - poate leul sa puna de-un shopping center pe viitor, ca doar el e The King…-. In schimb, le puteti da boabe fierte de soia pe care le adora si le primesc vesele ca bacsis.
Indexul economic al chelneritelor focoase. Pana sa devii celebra, trebuie sa treci de faza chelneritei si privirilor indiscrete catre solduri, organele tale sexuale, sanii si picioarele sexy. Cu cat chelneritele sunt mai frumoase, cu atat economia are de suferit.
Poti sa platesti taxele din ce castigi de pe urma chelneritelor, insa nu prea e usor sa si obtii profit. Pe timp de criza nu prea mai ai chelnerite care sa stea pe cateva sute de euro si sa depinda de bacsis; fetele aleg sa se faca modele, actrite, sa promoveze produse, sa fie imaginea unor branduri. Cand nu se vor mai putea face bani buni din aceste joburi, chelneritele vor reaparea pe firmamentul si catwalk-ul restaurantelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu