ABC-ul generatoarelor de curent electric

Generatoarele sunt aparate autonome care furnizeaza electricitate atunci cand se intrerupe curentul pentru o perioada mai lunga de timp. Puterea lor se masoara in VA (volt amperi), kVA (kilo-volt amperi) sau mVA (mega-volt amperi). Exista doua categorii principale de generatoare curent electric: portabile si stationare si pot fi folosite atat pentru pentru casa cat si la nivel industrial.

Inainte sa pui in functiune generatorul este important sa gasesti un loc potrivit pentru instalarea lui astfel incat acesta sa functioneze corespunzator si sa raspunda masurilor de siguranta. Generatorul nu se instaleaza in apropierea spatiului in care locuiesti din cauza emiterii emisiilor de monoxid de carbon, gaz toxic care nu se poate vedea sau mirosi. Totodata, evita sa montezi generatorul intr-o camera neventilata sau foarte putin ventilata deoarece prea multa caldura ar putea dauna. Porneste generatorul cand il cumperi prima data si cel putin o data pe luna de la intaia utilizare. In felul acesta te asiguri ca, in caz de urgenta, generatorul va functiona fara probleme.

Un generator poate sa lucreze pe mai multe tipuri de combustibil: benzina, motorina, GPL (gaz petrol lichefiat) etc. La fel ca motorului unui vehicul, motorul unui generator are nevoie de mentenanta specifica. El necesita o investigatie completa la fiecare 50 de ore de functionare si o schimbare de ulei cel putin o data pe an.

Un generator este echipat cu doua regulatoare. Curentul produs este stabilizat de un dispozitiv electronic care controleaza alternatorul. Viteza de rotatie a motorului si deci cea a alternatorului trebuie sa fie constante pentru a garanta frecventa curentului electric. Inainte de a cumpara un generator este esential sa cunosti nivelul de energie necesar nevoilor tale.

Generatoarele sunt adesea promovate in functie de numarul maxim de wati pe care il pot produce, insa nu aceasta este cifra la care trebuie sa te uiti. Daca o sa il folosesti mereu la voltaj maxim, se va arde rapid. Cauta deci puterea nominala pentru a determina daca generatorul este intr-adevar decvat necesitatilor tale.

Maximum de putere = nivelul maxim de energie care poate fi produsa de generator. Maximum de putere este de obicei disponibila pentru 30 de minute.

Putere nominala = nivelul de energie pe care un generator o poate o produce perioade mai lungi de timp. De obicei acesta reprezinta 90% din puterea maxima.

Explicatii stiintifice inedite pentru comportamentele noastre ciudate

Contractiile-ticurile de dinainte de a adormi. Cand adormit, mai toti avem un spasm al membrelor sau al corpului. Nu se stie exact de ce apare acest spasm ciudat si foarte funny, insa exista niste ipoteze. Unii cred ca e vorba de o incurcatura facuta de nervi care incearca sa devina activi in timp ce adormim, o reactie accidentala, asta si pentru ca organismul uman nu are un buton de on-off care sa ne inchida si sa ne deschida cand ne culcam si ne trezim. Asa ca trecerea se face progresiv, de la activitate intensa, la relaxare a tuturor organelor si a creierului. Cand suntem aproape de a adormi suntem intr-o pozitie cam bizara, in care corpul trebuie sa decida ce face, doarme sau e treaz si trebuie sa proceseze toate input-urile. De aici si spasmul, pentru ca muschii nu mai stiu ce sa creada. Altii spun ca e un semn al evolutiei, pentru ca inainte omul dormea in copaci si acest spasme ii permiteau sa nu se relaxeze prea mult si sa cada de pe ramura. A visa ca suntem in cadere libera, de exemplu, si apoi cand ne trezim avem acest spasm este un exemplu clasic de incorporare a visului, cand creierul face un mix intre viata reala si starea de veghe.

Cele mai la moda rochii de dama

Ce porti seara, ce porti dimineata? Ce sa porti la un eveniment special sau iarna? Cum sa ne imbracam la serviciu si asa mai departe… Toate acestea sunt intrebari pe care orice femeie si le adreseaza si pe care orice femeie le are in cap ca si o mare dilema. Cert este ca atunci cand esti in cautare de rochii dama, trebuie sa stii exact unde sa mergi sau ce site alegi pentru a face o comanda.

Prin urmare - atunci cand doresti sa iti iei o rochie de ocazie, trebuie sa ai in vedere cele mai bune magazine. La un eveniment de zi, daca este cald afara, poti adopta si o tinuta mai lejera, trebuie sa eviti rochiile cu paiete sau cu culori stridente, trebuie sa fii cat mai casual. Daca mergi la un eveniment seara si este chiar foarte cald afara, atunci o rochie cu umerii dezgoliti te va pune pune in valoare, mai ales daca ai prins si un bronz dragut. In prezent insa rochiile de dama pot fi gasite pe orice site, nu trebuie decat sa cautam, insa sa ne asiguram ca daca luam o rochie fara a o proba, atunci site-ul trebuie sa aiba o politica sigura de returnare.

O rochie de calitate insa nu poate decat sa fie probata in prealabil si asortata cu pantofii sau cu sandalele potrivite. Pentru aceasta vara trebuie sa tineti cont de cateva ponturi: asortarea culorilor reprezinta ceva obligatoriu, unele rochii nu se asorteaza decat cu pantofi iar alte rochii se asorteaza cu sandale, desigur rochiile lungi pot fi purtate si cu balerini sau cu tenesi. Iar daca alegeti sa purtati rochii mulate, asigurati-va ca aveti o talie subtirica, si ca materialul rochiei cu pricina este unul potrivit de vara.

Explicatii stiintifice inedite pentru comportamentele noastre ciudate

Rasul in situatii iesite din comun. Multi dintre noi am ras cel putin o data atunci cand nu a trebuit si ne-am simtit oarecum vinovati, mai ales cand cineva s-a accidentat sau i s-a intamplaat ceva rau. Mai macabru e ca sunt si unii care nu se pot abtine sa nu rada la inmormantari, acolo unde chiar nu ai avea de ce sa razi. Din punct de vedere social, e gresit sa faci asa ceva in astfel de situatii, insa e ceva comun si e un motiv simplu pentru un asa comportament.

Cand radem in situatii solemne nu inseamna ca ne batem joc sau ca nu avem pic de respect. E un semn ca ne aflam sub un stres emotional foarte puternic si ca organismul nostru foloseste rasul ca o modalitate de a scapa de tenisiune si disconfort. In mod similar, chicotitul atunci cand cineva cade se crede ca e o evolutie din punct de vedere functional, tribul fiind anuntat ca, desi individul e jenat sau ranit, nu e grav ranit si nu e nici un motiv sa se dea alarma. Rasul este de foarte putine ori un raspuns la ceva care e cu adevarat funny.

Rasul e folosit mai degraba ca o metoda de „legare sociala”-lasam lumea sa stie ca ii placem, ca suntem de acord cu ei si ca suntem parte din acelasi grup. Asa nu ne vom mai simti jenati atunci cand vecinii ne vor povesti ceva rau, rasul nostru fiind doar o modalitate de a empatiza cu ei.

Construiti un design deosebit pentru casa dvs. cu scari interioare din lemn

Vreti sa faceti o schimbare in casa si sa va feriti si de accidente nedorite? Schimbarile sunt in general lucruri pe care oamenii nu prea le au la suflet, pentru ca implica multa munca si timp pierdut, dar sunt si momente in care acestea pot sa aduca un suflu nou locuintei. Ca sa porniti in forta operatiunea de schimbare prin casa, incepeti cu un set de scari interioare din lemn de la S.C. DOMUS S.R.L.

Compania specializata in confectionarea de scari pentru interior din lemn de calitate va realiza pentru dvs. cele mai bune scari din lemn pe diferite tipuri de structuri, metalice sau din beton ori lemn, asigurand cea mai buna asistenta in alegerea tipului de scari interioare si a modelului acestora. Pentru fiecare comanda de scari interioare se va realiza un design individualizat, in functie de spatiul din locuinta si de marimea scarilor, dar si preferintele proprietarului in materie de aranjare a acesteia si a orientarii sale. Finisarea scarilor este facuta cu substante speciale si lacuri ecologice pentru a permite pastrarea frumusetii lemnului si calitatii finisajelor mai mult timp. Avantajul alegerii lemnului pentru confectionarea scarilor interioare este cu atat mai important cu cat lemnul se poate reconditiona foarte simplu, se poate schimba designul oricand, merge foarte bine si in incaperile rustice si este stabil.

Nuantele lemnului de la scari interioare pot fi alese in functie de culorile peretilor sau ale pardoselii, parchetului, scarile sunt durabile, nu se uzeaza rapid si se pot reface sau miscora, in functie de dorintele clientului. In plus, lemnul de esenta tare din care vor fi facute scarile se va curata usor si nu va produce probleme persoanele cu alergii-nu retine praful sau diferite tipuri de alergeni. De asemenea, lemnul este mult mai bun decat metalul pentru ca permite o finisare mai buna si nu exista riscul de accidente nedorite, mai ales daca in casa exista si copii.

Alternative

E prima oara cind Irina nu-mi deschide. O si vad parca in spatele usii, ezitind: sa-i deschid sau sa nu-i deschid (asta imi aminteste de ziua cind am surprins-o rupind petalele unei margarete ca sa afle daca o iubesc sau nu). Viseaza s-o cer de sotie. Eu nu visez decit sa facem dragoste. Nu merg cu gindul atit de departe ca ea. In fond, si Irina doreste acelasi lucru, dar altfel: vrea sa si-o traga cu lucru ei. E de inteles. Miine, daca se marita cu altul, si-o trage si cu el. Uitind, desigur, ca si-a tras-o cu mine! Acestea sint femeile. Daca nu mai vrea sa-mi deschida, treaba ei, ma duc la alta. La Crina, de exemplu, care a divortat. Mi-a spus-o chiar ea. De fapt, a vrut sa-mi sugereze ca-i libera, ca altadata. Ce vremuri! Nu ma facea sa astept niciodata la usa, cum mi se intimpla acum!