Schimbarea cauciucurilor de vara cu cele de iarna nu este negociabila si nici nu depinde de vreun interval temporal anume. Conditiile meteorologice sunt cele care dicteaza inlocuirea anvelopelor de vara cu anvelope iarna, astfel ca, indiferent ca drumul e acoperit cu zapada, polei sau gheata, prezenta lor este obligatorie doar in acele zone unde aceste fenomene sunt din abundenta. Soferii care ignora aceste lucruri risca amenzi usturatoare si puncte de penalizare, retinerea permisului.
Pentru a nu fi prinsi pe picior gresit e bine sa va orientati din timp la niste anvelope iarna de calitate, de la producatori renumiti care au tehnologia necesara si banii pentru a scoate de pe banda de productie doar articole sigure pentru soferi si cu un pret foarte bun. Anvelopele de iarna se preteaza in momentul in care temperaturile sunt sub 7 grade Celsius, asta insemnand ca la o temperatura mai mare decat aceasta valoare, gradul de uzura va creste exponential cu cate grade sunt peste ea. Cele mai bune anvelope de iarna sunt cele care au inscriptionate simbolurile MS sau M+S sau M.S.
Ce e cu acest MS? Este o prescurtare de la mud si snow, noroi si zapada, care ne arata ca putem circula fara probleme pe drumurile care sunt acoperite cu ele. Ar merge folosite iarna si anvelopele all seasons, care au caracteristici si de la cele de vara, si de la cele de iarna, sunt mai ieftine, dar numai daca au si ele simbolul amintit. O siguranta si mai mare in zone unde stratul de zapada e foarte consistent o dau anvelope iarna cu crampoane, speciale pentru zapada groasa si inghetata sau gheata. Foarte important e sa cititi si eticheta cauciucurilor de iarna, intrucat, incepand cu 1 noiembrie 2012, pe ea gasiti tot ce trebuie sa stiti despre eficienta consum combustibil, aderenta pe drumurile umede, dar si nivel zgomot exterior.
Doar asa puteti lua un set perfect de anvelope pentru iarna care sa va ajute sa economisiti combustibilul consumat, sa franati rapid in caz de pericol de accident, pe carosabil umed si sa reduceti si emisiile de dioxid de carbon. Si un ultim lucru: la achizitionare verificati termenul de garantie-de obicei cinci ani, intrebati cat au stat in depozit pana sa le luati si dupa ce le cumparati si sunt in garantie, nu le folositi si dupa ce trec cei cinci ani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu