Ingrijirea dintilor sensibili. Motivele pentru care trebuie sa mergi la o clinica de stomatologie

Sensibilitatea dentara este o problema de sanatate cu care se confrunta foarte multi oameni. Dureri scurte, ascutite atunci cand consumi alimente reci sau foarte calde confirma o sensibilitate dentara care trebuie tratata intr-o clinica de stomatologie.

Inca de la inceput trebuie mentionat ca sensibilitatea dentara nu este o boala, ci o afectiune care se dezvolta in timp datorita retragerii gingiilor, a periajului excesiv sau a scrasnitului dintilor. Pentru a le acorda ingrijirea cuvenita, pe langa vizita la stomatologie, trebuie sa urmeze anumiti pasi care sa amelioreze sensibilitatea dentara:

1. Acorda o mare atentie igienei dentare. Periaza-te de 2 ori pe zi si foloseste si ata dentara pentru a preveni fectiunile gingiei.
2. Utilizeaza o pasta de dinti recomandata pentru sensibilitate dentara, cu continut mare de flor
3. Foloseste o apa de gura pentru proteja si intari smaltul dentar
4. Evita alimentele acide care pot deteriora smaltul, cum ar fi sucurile acidulate si cele de fructe, vinul, sosurile de salate pe baza de otet si lamiae
5. Nu folosi periute cu peri tari si nu te peria de mai multe ori decat iti recomanda medical
6. Evita scrasnitul dintilor. Pentru perioada noptii exista aparate special pe care le poti obtine de la o clinica de stomatologie.

Chiar daca vei considera ca vei putea trata acasa aceasta afectiune, este bine sa conculti si un medic stomatologie care, cu siguranta, ca iti va oferi sfaturi adaptate nevoilor tale. In cazul in care esti interesat de o clinica stomatologica in care iti vei putea trata afectiunile de hipersensibilitate dentara, dar si orice alta problema de la tratamente de canal pana la implant dentar, iti recomandam DentalPlus, clinica de stomatologie in Bucuresti, unde veti gasi o echipa de porofesionisti, proceduri de sterilizare avansate, echipamente modern si computerizare intergrata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu