1 Iunie

De 1 Iunie, obisnuiam sa facem desene cu creta pe asfalt si sa ne distram de ceea ce desenam. Cam ce puteam desena? In general casute, oameni, animale, flori si personaje din desene animate, cam asta ne atragea atentia in copilarie. In fata scolii generale, de fiecare 1 iunie din clasele 1 - 4 obisnuiam sa iesim afara alaturi de invatator si sa realizam desene frumos colorate pe asfalt care erau apreciate de parinti si rasplatite cu cadouri.

Fiecare elev se semna in dreptul desenul realizat si parintii si invatatorul ne ofereau mici cadouri care sa fie un fel de rasplata pentru talentul si efortul depus. Este o amintire frumoasa sa rememorezi peste ani felul in care desenai pe asfalt si cum erai extreme de fericit de varsta copilariei. Nu uita ca clipele copilariei sunt limitate, iubeste clipele alaturi de prieteni si jocul, jocul are un rol esential in perioada copilariei, bucura-te ca esti copil si ca nu ai cunoscut greutatile vietii deoarece aceste clipe se duc repede si nu se mai intorc, raman doar acolo undeva in amintirea noastra.

Nu uita sa te bucuri de fiecare moment al copilariei tale, nu uita ca esti copil , un om mic si fericit care urmeaza sa se transforme intr-un adult responsabil si grijuliu, dar farmecul copilariei este o etapa frumoasa si de neuitat pentru fiecare, asa ca ar trebui sa ne bucuram de aceasta perioada din plin si sa fim fericiti ca avem suflet de copil si un dinamism care nu se va mai intoarce in viata noastra pe masura ce inaintam in varsta. Imi amintesc cu multa bucurie de desenele de pe asfalt si de chipul invatatorului pe care moartea ni l-a furat cu cativa ani mai tarziu de absolvirea celor 4 clase si imi pare bine ca am reusit sa am o copilarie frumoasa, care nu a fost umbrita de necazuri sau de probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu