Lucruri despre care nu ai stiut ca sunt denumite complet gresit

Sago Palm (Palmierul sagotier). O planta comuna pe care o gasim prin casele oamenilor, planta nu are legatura cu o palma sau cu un palmier, asa cum ii spune numele. Cicadele nu prea sunt ele interesante, insa toate speciile de acest tip, inclusiv aceasta planta, au ramas neschimbate pe planeta pentru peste 200 de milioane de ani si chiar erau pe Pamant chiar dinainte de dinozauri.

Considerate fosile vii, plantele se gasesc in mai toate gradinile oamenilor pasionati de gradinaritul profesionist. Si nici macar nu seamana cu palmierii. Seamana mai mult cu pinii, pentru ca se reproduc prin seminte sub forma de conuri. Palmierii au fructe si flori in loc de conuri. Teorema lui Pitagora. Toti cei care au facut geometrie in scoala au auzit si au lucrat cu faimoasa teorie a lui Pitagora, legata de triunghi si relatia dintre ipotenuze si catena. Credem ca Pitagora a fost primul care a descoperit aceasta relatie, insa nu e asa. Babilonienii au folosit teorema cu 1.000 de ani inaintea lui Pitagora. Chiar au scris-o pe o tableta numita Plimptoon 322.

Si egiptenii antici, chinezii si indienii au folosit versiuni ale sale cu secole inainte de Pitagora. Pe de alta parte, Pitagora a primit recunoasterea pentru ca a fost primul care a demonstrat teoria cand nu exista nicio dovada a aplicabilitatii acesteia. Nimeni din contemporanii sai nu scria ideile sale, asa ca niste dovezi ale demonstratiei sale nu exista. A fost considerat o divinitate a matematii chiar si dupa 500 de ani de la moartea sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu