Ce nu stiai despre ceaiul negru

Nu-i asa ca v-ati dori sa beti un ceai si sa va simtiti mai bine, sa fiti paziti de cele mai crunte boli si toate astea fara sa renuntati la stilul dvs. de viata obisnuit? Ceaiul negru, de origine asiatica, se afla pe lista celor mai consumate ceaiuri din lume, atat pentru aroma sa exceptionala, cat si pentru proprietatile sale medicinale uluitoare.

Se spune despre ceaiul negru ca isi pastreaza aroma luni intregi si ca a fost la un moment dat chiar si o moneda de schimb mai scumpa decat metalele pretioase si semipretioase. Motivul? Procesarea are loc in doua etape distincte, apoi frunzele se oxideaza si sunt uscate. Efectele sale sunt pe masura atentiei acordate pasilor procesarii si timpului special rezervat oxidarii si uscarii: combate avansarea tumorilor, reduce deteriorarile aparatute la nivel cerebral si aparitia infarctului. In plus, poate preveni infectiile virale, alunga oboseala cronica si scade colesterolul si stimuleaza digestia. Si mai important este ca ataca si una dintre cele mai dure boli ale batranetii, Parkinson. Ar fi multe de spus despre ceaiul negru, de exemplu ca are cafeina, foarte buna pentru un boost de energie atunci cand simti ca nu mai poti sa lucrezi in parametri normali, ca este un bun diuretic sau ca are vitamine si minerale excelente pentru organism. De asemenea, despre ceaiul negru putem sa afirmam ca e antioxidant foarte puternic, prevenind imbatranirea celulelor si ameliorand deterioarea celor aflate deja in stadiul de imbatranire prematura. In fine, tot ceaiul negru imbunatateste mineralizarea oaselor si previne aparitia fracturilor, cel mai mare cosmar al varstnicilor.

Pe ceai-verde.com, cel mai complet site despre ceaiuri si plante, puteti gasi mai multe informatii despre ceaiul negru, cel verde sau alte tipuri de plante si ceaiuri aromatice, modul in care se prepara un ceai cu efecte benefice indelungate, dar si articole interesante si studii documentate despre beneficiile plantelor si ceaiurilor asupra organismului uman. Nu e uitata nici nutritia, dieta, suplimentele nutritive sau alimentatia sanatoasa, informatiile prezentate avand rolul de a aduce un plus de calitate vietii agitate pe care o traim cu totii zi de zi. Si daca vreti sa beti un ceai negru puteti sa gasiti pe ceai-verde.com cele mai bune si elegante ceainarii si cafenele unde puteti savura in tihna cel mai bun ceai negru preparat vreodata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu